marian morar
m install
nello construct

Mircea Irimie: “Este salutară continuarea programului de guvernare asumat în 2012 şi cooptarea tinerilor tehnocraţi în noul Guvern al României”

zamblau eugen

Societatea românească are în continuare nevoie de un program de guvernare care să răspundă nevoilor tuturor cetaţenilor acestei ţări, care să ţină cont de realităţile economice şi sociale ale momentului, precum şi de angajamentele asumate în faţa partenerilor europeni şi euroatlantici.

O abordare responsabilă a actului de guvernare, presupune continuarea programului politic aprobat în decembrie 2012, din care o bună parte a fost dus la îndeplinire în perioada 2012-2013. Noul Guvern rămâne în continuare responsabil faţă de toţi locuitorii acestei ţări pentru rezolvarea dezechilibrelor sociale si a nedreptăţilor comise de guvernarea anterioară.

Este binecunoscut faptul că stabilitatea politică este un factor determinant al bunăstării economice. Stabilitatea politică şi guvernamentală, atât de necesare îndeplinirii obiectivelor pe termen mediu şi lung ale societăţii româneşti, sunt în măsură să susţină şi să încurajeze mediul de afaceri, să refacă atractivitatea investiţională şi implicit crearea de noi locuri de muncă şi creşterea nivelului de trai al populaţiei.

În acest context, este salutară iniţiativa premierului Victor Ponta, de cooptare în noul Executiv, a tinerilor tehnocraţi care ocupă funcţii de miniştri în ministere de o importanţă strategică pentru România.

Faptul că o bună parte din miniştrii Guvernului Ponta III nu sunt afiliaţi politic, ar putea să ofere stabilitatea şi încrederea de care poporul român are nevoie în momentele actuale, în condiţiile în care se doreşte continuarea proiectelor lansate în 2012.

O administraţie tehnocrată, presupune o analiză şi o abordare raţională şi pragmatică a problemelor reale cu care se confruntă economia românească, în care interesul naţional să prevaleze faţă de cel partinic.

Totodată, competenţele specifice şi demonstrabile ale acestor tineri, situaţi în afara confruntărilor politice şi axaţi în totalitate asupra problemelor reale cu care se confruntă ţara, cu o gândire liberă şi independentă de condiţionări partinice, sunt principalii factori de credibilitate ai noului Guvern. 

Consider că implicarea concretă a adevăraţilor specialişti şi profesionişti, cu un portofoliu impresionant, şcoliţi la universităţi de prestigiu internaţional şi cu certe rezultate în zona privată, reprezintă premisa îndeplinirii cu succes a obiectivelor de guvernare.

Sunt convins că un asemenea Guvern, cu o puternică componentă tehnocrată, independentă de criterii şi culori politice şi numit pe principii de competenţă şi profesionalism, este în masură să continue proiectele economice şi sociale asumate în 2012 de către alianţa USL: creştere economică, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, justiţie independentă, sistem democratic transparent şi funcţional, etc.

Deputat PC de Cluj,

Mircea Vicenţiu Irimie

 

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2