m install
petlinii
nello construct

Mesajul viceprimarului Lucian Nemeş prilejuit de comemorarea voievodului Mihai Viteazu

floris

În fiecare an, În Postul Sfintei Marii, pe câmpia de lângă Turda, comunitatea locală se reuneşte în comuniunea unei slujbe de pomenire pentru Mihai Viteazul, primul voievod întregitor de ţară.

Această pioasă aducere aminte reprezintă pentru fiecare dintre noi ocazia unică de a redescoperi o lecţie de istorie şi patriotism, valori atât de importante de transmis tinerelor generaţii.

În preajma obeliscului care ne evocă evenimentele anului 1601, într-o solemnă comemorare, sentimentul înălţător al unităţii tuturor românilor, aşa cum a visat-o şi a realizat-o marele voievod, dobândeşte valenţe sacre. Ne plecăm cu profund respect în faţa istoriei şi regăsim marile noastre valori naţionale.

Să ne preţuim trecutul şi să punem mult suflet şi multă dăruire în a ne construi viitorul. Avem o identitate şi un trecut nobil cu care ne mândrim. Noi, oamenii acestor locuri, vom ştii să povestim urmaşilor legenda voievodului viteaz care şi-a găsit odihna veşnică în hotarul Turzii.     

Cinstirea lui Mihai Viteazul este o datorie de onoare a tuturor generaţiilor, precum şi un îndemn de a fi la înălţimea înaintaşilor noştri în apărarea intereselor locale şi naţionale, a valorilor româneşti autentice.

Veşnică pomenire Voievodului întregitor de neam şi ţară şi multă înţelepciune liderilor politici de astăzi!

Viceprimarul Municipiului Turda,

Av. Lucian Nemeş

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: