fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

Flaviu Sasaeac

Iata ca sunt nevoit a gandi cu voce tare in deschiderea cu zi de marti a unei noi saptamani de munca, mai scurta decat altele, dar cu totul decisiva pentru turdeni, in ceea ce priveste marea lor bucurie, unul dintre imensele motive de mandrie turdeana pe plan national: echipa de handbal!

Inainte de a lasa gandurile a se imbraca in cuvinte, consider ca se cuvine a face un succint rezumat privind scurta, dar incarcata (prin rezultate remarcabile) istorie a acestei echipe ce poarta un nume cu mare rezonanta: Potaissa.

Ei bine, impreuna cu municipalitatea, in primavara lui 2009, ne-am angajat, noi, Potaissa (Horațiu Gal, Ovidiu Gal, Cucerzan, Valean senior, Valean junior si subsemnatul) intru demarararea unui proiect de mare amploare, conferita atat de numarul celor implicati cat si de rezultatele propuse si maniera super-profesionista prin care urma sa ne implinim obiectivele. Au fost implicati toti copiii turdeni, pe care i-am vazut ca isi doresc si au calitatile necesare a performa in handbal pentru Turda. S-au ales 130 din cel putin 600 doritori, iar intre timp numarul acestora a mai crescut. S-a creat o echipa de seniori competitiva si au fost adusi antrenori de mare perspectiva in a descoperi talente in Turda: cei doi Gal, Horatiu si Ovidiu, iar alaturi de ei, Aurel Oroian si Adrian Cercelaru.

In doar 4 ani bilantul e urmatorul: la seniori promovare cu victorii pe linie in prima liga, locul 8 in primul an de Liga Nationala si sferturi de finala in Cupa Romaniei, locul 5, semifinale de Cupa Romaniei, locul 2 la Cupa Ligii, castigarea in premiera pentru o echipa din Romania (!!!) a puternicului turneu international Cupa Dobo de la Eger (Ungaria), in al doilea an de Liga Nationala. Am fost cea mai televizata echipa la meciurile de pe teren propriu din Romania (9 meciuri din 11!!!) si pe locul 3 in clasamentul general pe tara! Am avut sala arhiplina de turdeni la fiecare meci!

La juniori am obtinut in 4 ani 3 medalii nationale, doua de argint si una de bronz, din care 2 inca sunt calde pe gatul micutilor turdeni care au luptat cu ardoare pentru orasul lor, spulberand nume imense in handbal precum Steaua Bucuresti, Minaur Baia Mare, HCM Constanta si multe altele! Avem un jucator la echipa nationala de seniori si 5 jucatori care au fost declarati cei mai buni juniori din Romania pe post la categoria lor de varsta. Suntem considerati revelatia handbalului romanesc din multe puncte de vedere de catre marile nume ale acestui sport si nu numai.

Cred ca as mai putea continua mult si bine cu prezentarea marilor reusite ale acestui club al turdenilor, dar consider ca este necesar ca acele ganduri care ma petrec si ma apasa acum sa ia o forma scrisa si adresata dumneavoastra, locuitorilor acestui municipiu, Turda.

Ei bine, in aceasta saptamana decisiva, vom afla daca istoria atat de frumoasa, descrisa mai sus, va mai continua sau nu. Totul depinde daca vom avea un loc pe ordinea de zi in sedinta ordinara a Consilului Local Turda, joi 27 iunie. Acest punct ar trebui sa vizeze modalitatea in care acest mare proiect dintre municipiu si clubul Potaissa poate fi continuat in mod legal, pentru turdeni si pentru performanta lor sportiva in competitia din fata unei intregi tari. In acest punct, locurile lui Gal, Gal, Cucerzan, Valean senior, Valean junior si a tururor celorlalti din club, de la seniori la juniori si de la femeia de servici pana la sponsorii privati, va fi luat de numele grele ale administratiei: domnul Primar Tudor Stefanie (Presedintele nostru onorific si initiator al priectului), domnul Viceprimar Lucian Nemes, domnul Presedinte al Consilului Local Turda Cristian Matei, toti consilierii si functionarii abilitati in gasirea unei solutii in sensul celor de mai sus si as vrea sa nominalizez dintre functionari pe doi anume: domnul administrator public Radu Crisan si doamna Director Economic Adace Daniela. Noi toti din club si alaturi de noi toti turdenii trebuie sa credem, sa fim convinsi ca dansii, alesii nostri, vor gasi solutia potrivita in a salva aceasta mare avutie a municipiului nostru: clubul de handbal si alaturi de handbal, toate celelalte ramuri spirtive caci toti depindem in acelasi fel.

Din ce cunosc eu, dansii au aflat modalitatile de colaborare si finantare existente la celelalte echipe de prima liga care dezvolta proiecte impreuna cu consilii locale sau judetene si cred cu convingere ca nu vor ezita sa puna in aplicare aceleasi norme legale si fata de noi. Apreciez enorm increderea baietilor de la echipa mare, care desi asaltati de oferte din intreaga tara, au decis sa treaca peste faptul ca nu au fost platiti din februarie si si-au pus cu totii speranta in partenerul nostru numarul 1, municipalitatea turdeana, pentru a rezolva aceste probleme si a putea in continuare aduce bucurii imense prin victorii pentru Turda. Cu totii asteptam cu sufletul la gura un deznodamant fericit. Orice lucru bun, care functioneaza se impune a fi continuat. Turdenii se regasesc in handbal, copiii lor fac handbal de inalta performanta, municipiul lor e sus pe harta celui mai inalt nivel handbalistic national.

Multi au incercat prin investitii cu mult mai mari sa obtina ce noi avem deja si nu au reusit. Altii ar da oricat sa aiba, dar nu au. Noi avem si vrem sa pastram, caci nu a fost obtinut usor, ba chiar cu mari sacrificii si sper sa avem inteligenta necesara sa nu aruncam la cos o munca titanica cu rezultat extraordinar. E momentul la care performantei sportive, alesii nostri, trebuie sa raspunda cu performanta in administratie prin gasirea solutiei optime in a salva sportul turdean in general si perla lui in Turda, handbalul, in mod special.

Timpul e nemilos si nu ne ofera decat ragazul acestei saptamani, asa ca la sfarsitul ei sper sa pot multumi din suflet tuturor celor implicati in rezolvarea favorabila a acestei probleme care ne apartine tuturor.

Asadar, investim toata increderea si speranta in dumneavoastra, alesii nostri! Castigati pentru Turda acest meci, al carui rezultat sa fie favorabil continuarii performantei sportive in municipiul nostru! Va multumesc!

Cu multa speranta, Flaviu Sasaeac, cu sufletul 100% pentru Potaissa

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator