fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Confruntarea dintre FCM Turda şi Seso, din etapa a doua de campionat în Liga 3, reaprinde subiectul banilor care se dau fotbalului turdean. După cum ştiţi, consilierii USL şi PPDD au decis, că aşa vor "muşchii lor", să dea bani doar celor de la Seso, care peste noapte au devenit şi ei "echipa Turzii".

Ţin să precizez din start un lucru: n-am nimic cu Seso, o echipă pe care noi (n.r. mă refer la TurdaNews), cel puţin, am tratat-o la fel ca pe FCM Turda sau FC Arieşul (până la momentul retragerii din campionat), fiind o echipă aflată în arealul nostru informaţional. Am vrut să spun asta pentru a-i scuti pe unii să gândească tot felul de tâmpenii, care nu au nimic în comun cu ceea ce vreau să transmit prin intermediul acestor rânduri.

Pentru mine, jocul de azi mi-a demonstrat un lucru: că Seso poate fi echipa Turzii şi că cele două combatante nu merită, la momentul actual, nici o discriminare în ceea ce priveşte alocarea banilor de la bugetul local.

Mă bazez pe faptul că aleşii USL-PPDD, care au retezat fără nici o remuşcare orice leu alocat pentru FCM Turda (o echipă în care au evoluat, la un moment dat, 7 turdeni din 11 jucători aflaţi pe teren!), sunt totuşi oameni, sunt turdeni şi iubesc oraşul şi oamenii acestui oraş, cu bune şi cu rele. Şi tocmai de aceea le transmit: uitaţi-vă în ochii lui David, a lui Cocoară, a lui Vasilică Mercean, a lui Soporan, a lui Tilincă, Kosta sau Szakacs şi apoi întrebaţi-vă în adâncul sufletului vostru "Merită să-i condamnăm sau nu?!".

Vă transmit asta pentru că egalul de azi dintre cele două combatante mă face să mă întreb dacă vreuna dintre ele ar merita să fie favorizată, în detrimentul celeilalte, printr-o decizie politică, la nivel de Consiliu Local? Personal, cred că ar fi o greşeală. A greşi e omeneşte, spune un proverb, care continuă: "dar a persista în greşeală, e diabolic". Pornind de la acest proverb, încă mai am convinfgerea că un rău deja făcut se mai poate repara. Nu trebuie decât un dram de înţelegere, de omenie...

Care e ideea mea?! La acest moment, nici una dintre echipe nu mi-a demonstrat că merită să fie adoptată 100% de administraţia locală, prin asociere. Tocmai de aceea, orice discriminare între ele mi se pare injustă. Cred că, onest ar fi ca banii alocaţi fotbalului să fie împărţiţi celor două cluburi, în mod egal. Nu cred că pentru Seso ar fi o problemă, de vreme ce au demonstrat că se pot descurca foarte bine şi cu jumătate din banii oferiţi de Consiliul Local Turda (aşa cum au făcut-o la Câmpia Turzii). Iar dacă FCM Turda va sucomba ulterior, măcar nu-i aveţi pe conştiinţă pe turdenii de la FCM, care azi au jucat cu inima alături de Turda lor, încurajaţi din tribună de câţiva copii de la o grupă de copii a clubului, pentru care echipa Turzii înseamnă FCM Turda.

Dacă soluţia mea ar fi adoptată, stimaţi consilieri de la USL şi de la PPDD, cred că veţi avea de câştigat respectul turdenilor, în ansamblul lor. În fond, că vrem - că nu vrem, nu suntem toţi la fel. Poate aşa va fi şi cu fotbalul... Unii vor ţine cu FCM Turda, alţii cu Seso, iar timpul cred că va rezolva problema. Altfel, decizia dvs de a pune FCM Turda la zid şi de a o executa cu o ridicare de mână, fără milă, fără resentimente şi fără pic de omenie, cred că vă va costa ulterior, înzecit.

În acest moment sunt convins că nu se pune problema: dacă vreţi, ucideţi FCM Turda cu forţa votului politic. Dar... chiar credeţi că asta e soluţia?! Vreau să vă atrag atenţia că, de regulă, multe legende s-au amplificat abia după ce "eroul" a dispărut în neant. Poate aşa va fi şi cu FCM Turda, iar spriritul acestei echipe, formată din mulţi turdeni, vă va urmări până la alegeri şi dincolo de ele!

Nu cred că sportul trebuie politizat. Tocmai de aceea, dacă tot spuneţi că sunt două echipe de fotbal în Turda, atunci comportaţi-vă ca atare! Turda nu trebuie să fie divizată, dacă toţi ne dorim bunăstarea ei. Fotbalul nu trebuie să sufere, dacă într-adevăr avem curajul să spunem în gura mare că-l iubim. Şi cred că acum a venit ceasul să arătaţi asta...

Ce veţi face?! E alegerea dvs! E în puterea dvs să decideţi. E atât de simplu să spuneţi că Fertea, Chişu sau Covaciu merită să primească bani, iar turdenii Cocoară, David sau Tilincă nu merită asta! Dar... chiar o puteţi face?! Chiar vă lasă inima?! Eu cred că nu... Şi aş vrea să mai cred că undeva în adâncul sufletului sunteţi, totuşi, turdeni. Iar asta înseamnă, cel puţin, că nu puteţi face diferenţe...

În cazul în care acest mesaj v-a deranjat, îmi cer scuze... Recunosc: sunt un idealist boem, care crede în poveşti cu "happy end". Şi iubesc Turda! Dvs...?!

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate