fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Au trecut câteva zile bune de la şedinţa Consiliului Local Turda, în care consilierii PDL şi UDMR au părăsit sala de şedinţe, după ce consilierul USL Nicolae Roş a ţinut morţiş să-şi etaleze "inteligenţa" prin jignirea şi nerespectarea competitorilor politici.

Într-un fel, am vrut să las câteva zile să treacă, pentru ca lucrurile să se "aşeze" mai bine, iar judecata lor la rece să fie făcută cât mai corect posibil.

Ca cetăţean, pot spune că acea şedinţă m-a deranjat, prin modul său de desfăşurare. Nu sunt adeptul nesimţirii etalate în politică, ba chiar a ridicării sale la rangul de virtute şi tocmai de aceea nu pot fi de acord cu manifestările complexatului Nicolae Roş, consilier USL. Care, fie vorba între noi, nu a învăţat nimic din "lecţia" pe care electoratul i-a dat-o în 2008, excluzându-l din rândul consilierilor locali, tot în urma unei campanii în care defăimarea adversarului politic era elementul central al manifestării sale politice.

Turdenii i-au demonstrat că nu agreează acest stil de politică. Din păcate, el n-a învăţat nimic. Dar n-au învăţat nici cei de la USL, care l-au readus în Consiliul Local pe o listă de alianţă. Şi, probabil, ar trebui să-şi facă o autoanaliză corectă, pornind de la câteva întrebări. De ce în 2012, în plin avânt anti-PDL, PSD nu a reuşit să pluseze numărul de consilieri locali din 2008, respectiv trei? Şi de ce procentele PSD+PNL din 2008 au fost mai mari decât în 2012, în plin avânt al USL? Răspunsurile la aceste întrebări cu siguranţă că le sunt necesare pentru o evaluare corectă...

Revenind la subiectul principal, cred că aleşii USL ţi PP-DD au greşit. Pentru că au vrut să mimeze orgasmul politic, în şedinţa publică, după ce actul în sine se consumase deja, cu câteva zile înainte, la întâlnirile comune ale consilierilor celor două formaţiuni sau alianţe politice. Dacă ar fi lucrat profesionist, nu ar fi introdus pe ordinea de zi un Regulament de funcţionare al Consiliului Local, pe care apoi să-l schingiuiască cu amendamente, excluderi de articole şi noi reformulări sau adăugiri. Ar fi redactat propriul Regulament de funcţionare, ar fi depus acest document pentru ordinea de zi a şedinţei, iar majoritatea care o au în Consiliu le-ar fi permis, oricum, să-l voteze fără probleme. Însă, dintr-o lene inexplicabilă, acest lucru nu s-a produs...

Preocupaţi de rapoarte de activitate ale diverselor servicii şi de alte documente pe care să le strângă în scopul declanşării acţiunii de schimbare a şefilor de servicii, societăţi, instituţii subordonate etc (că se vorbeşte de circa 40 de persoane care ar face "joc de gleznă" în aşteptarea repartiţiilor politice), cei de la USL şi PP-DD au uitat de... electorat. De omul de rând care i-a votat, care şi-a pus speranţa în ei, care aşteaptă soluţii la problemele cu care se confruntă în viaţa cotidiană! Şi uite-aşa, în loc să vedem din partea majorităţii conducătoare un proiect de hotărâre care să ia în discuţie problema asfaltării străzilor din municipiu (de exemplu), asistăm la acţiuni penibile, caracteristice mai mult complexaţilor sau suferinzilor de ejaculare politică precoce (şi-au dat drumul acumulărilor şi off-urilor, înaintea satisfacerii actului de administraţie publică reală).

Şi, sincer, chiar aştept să văd cum va rezolva noua majoritate problemele turdeanului. Că acum au demonstrat că au majoritate, că au forţă să facă ce vor. Evident, dacă vor... Sau dacă pot cu adevărat... Că nu-i totuna să stai în sala de spectacole, cu lumina stinsă, şi să te manifesşti cu huiduieli specifice împotriva celor care evoluează pe scenă, în bătaia reflectoarelor aţintite ale electoratului sau să te expui şi tu în bătaia reflectoarelor, conştient că nici un gest nu va scăpa de ochiul vigilent al cetăţeanului-spectator. Pe care nu-l poţi păcăli arătându-i un teanc de diplome, dar manifestându-te ca un gherţoi (orice asemănare cu consilierul Nicolae Roş este pur întâmplătoare!), că omul simplu înţelege că gherţoi poţi deveni şi fără facultate, dar o facultate reală nu are cum să te scoată gherţoi!

Asta a fost greşeala majoră a USL. A doua a fost că au ajuns să repete atitudinea PDL-iştilor, pe care până în urmă cu ceva vreme o criticau cu înverşunare, chiar făcând "mişto" şi atribuindu-le sintagma de "macarale". De parcă cele 12 mâini care fluturau în sala de şedinţe goală, la comanda "cine este pentru?", miercurea trecută, nu pot fi şi ele asemuite cu nişte macarale... Ce-i drept, producţie 2012...

A treia greşeală este dorinţa de a-l "scoate din schemă" pe primarul Tudor Ştefănie, în condiţiile în care turdenii i-au acordat mai multe voturi decât au luat ei toţi la un loc! De aceea nu pot fi de acord cu atitudinea consilierului Nicolae Roş, care vede în primar o "slugă" a consilierilor, pentru că singurul lucru care îţi dă valoare şi forţă politică îl reprezintă votul cetăţeanului. Ori, la acest capitol, Nicolae Roş n-a reuşit să demonstreze că are capacitatea politică necesară pentru a deveni ceea ce visează de pe vremea când cumpăra ziare cu braţul, ca să devină "cel mai votat" om politic local.

A candidat şi el îjn 2008, pe vremea când opt sute şi ceva de voturi erau suficiente pentru a primi mandatul de consilier, dar a eşuat lamentabil... Din acest motiv nu are dreptul moral de a-şi manifesta virulenţa politică cu atâta înverşunare... Chiar dacă e complexat şi hotărât să-şi demonstreze inteligenţa, nu prin nobleţea discursului politic elevat, bazându-se pe forţa argumentului, ci utilizând stilul politic retrograd, în care argumentul forţei invectivelor este chintesenţa manifestării sale.

În încheiere, aş vrea să vă transmit mesajul cetăţeanului de pe stradă, a omului care contează pentru mine şi ar trebui să conteze şi pentru dumneavoastră, stimaţi aleşi: lăsaţi certurile sterile deoparte şi veniţi cu proiecte care să rezolve problemele reale ale cetăţenilor, nu interesele dvs de culise! Aveţi majoritate, arătaţi ce faceţi cu ea! 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate