fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Sunt genul de om căruia nu-i place să-i spui "Taci". Iar acest articol-manifest este tocmai rezultatul unor acţiuni de intimidare ale camarilei USL Câmpia Turzii, care se ascunde în spatele septuagenarului Radu Hanga. M-am decis să scriu acest manifest jurnalistic, pentru că nu cred într-o ţară în care să primesc mailuri de ameninţare de cea mai joasă speţă, din partea unor jeguri politice care n-au fost în stare să demonstreze vreodată ceva, în afară de incompetenţă.

Iar această incompetenţă, la Câmpia Turzii este girată de Radu Hanga... Şi nu întâmplător... Veţi vedea de ce!

Îmi place să folosesc argumente şi dovezi atunci când afirm sau când acuz pe cineva. Aşa voi face şi de această dată, în cadrul acestui rechizitoriu acuzator la adresa echipei Hanga Faliment.

Motivul nr. 1:

Am demonstrat fără nici un dubiu că după ce a abandonat Primăria Câmpia Turzii, în 2001, Radu Hanga a avut 4 experienţe manageriale personale. Dacă într-un singur caz ar fi avut un eşec, s-ar fi putut pune pe seama unor conjuncturi sau a unor situaţii obiective, care l-au împiedicat să-şi demonstreze "capacităţile" pe care afirmă că le are, ca viitor manager al administraţiei publice. Însă, în cazul său e vorba de 4 eşecuri consecutive: trei la societăţi unde a fost director general, iar unul în cazul unei intenţii antreprenoriale personale.

Cel mai recent eşec managerial, elocvent inclusiv prin prisma datelor statistice economice, este cel de la societatea BAT SA Arad, unde Radu Hanga încă mai ocupă funcţia de director general!

În august 2007, Radu Hanga a fost numit director la SC B.A.T. SA Arad. În anul precedent, respectiv 2006, societatea a avut o cifră de afaceri de 33.668.152 lei şi un profit de 128.049 lei. După numirea lui Radu Hanga, a venit dezastrul! În 2007, societatea a ajuns la o cifră de afaceri pe jumătate din cea înregistrată în 2006, iar de pe profit a trecut la pierderi de 11.743.499 lei! Asta în paralel cu trimiterea oamenilor în şomaj, societatea ajungând de la 302 angajaţi în 2006, la 148 în 2007 şi la doar 40 în 2010! În toată această perioadă de"management" asigurat de Radu Hanga, societatea a fost îngropată în datorii, iar cifra de afaceri a ajuns la o cotă de 10% din cea înregistrată în anul 2006, anul dinaintea numirii lui Radu Hanga în funcţia de director!

În prezent, societatea este "pe butuci", adică este în lichidare.

Amănunte despre "ţepele" manageriale pe care le-a dat Hanga în ultimii 11 ani puteţi afla de AICI.

Însă, faţă de articolul iniţial, avem informaţii suplimentare, care demonstrează intenţiile mârşave ale lui Radu Hanga, cu privire la "ţepuirea" societăţii unde este director general, cum probabil ar vrea să facă şi la Primărie, dacă îi va fraieri pe alegători!

În anul 2010, adică în plin regres economic al societăţii pe care o conducea, Radu Hanga şi-a înfiinţat o societate, la care era acţionar unic. Societatea se numeşte BAT General Contractor SRL (CUI 26563172), are sediul în Arad, iar administrator a fost numit un anume Samoilă Aurel. După cum se poate observa, noua societate "fură" din denumirea societăţii pe care Radu Hanga a pus-o pe butuci (unde câştigă 600 de milioane de lei pe an). Şi nu întâmplător! Pentru că obiectul principal de activitate al noii societăţi este: fabricarea de construcţii metalice! Adică în acelaşi domeniu în care lucrează şi societatea la care este director general! Credeţi că este "întâmplător"?!

Motivul nr. 2:

Încercaţi şi puneţi-vă o întrebare personală: v-aţi dori un loc de muncă unde să câştigaţi 600 de milioane de lei vechi pe an sau unul în care să câştigaţi 350 de milioane de lei vechi pe an?! De ce vă pun întrebarea asta?! Foarte simplu! Pentru că asta încearcă Radu Hanga să ne convingă: că renunţă la salarul de 600 de milioane de la BAT SA, pentru a încasa 350 de milioane, cam cât ar putea câştiga (maxim) la Primăria Câmpia Turzii!

Dincolo de naivitatea pe care ar trebui s-o manifeste cei care, totuşi, ar putea crede o astfel de grozăvie, vă readuc aminte că Radu Hanga a judecat, în 2001, în favoarea banilor, nicidecum cu gândul la "binele" pe care ar putea să-l facă cetăţenilor din Câmpia Turzii. Atunci, a părăsit salarul din Primărie pentru cel de director general la CUG! De ce am crede că acum gândeşte altfel?!

Dovada venitului lui Radu Hanga o aveţi AICI, iar pe cea a fostului primar Ioan Vasinca AICI.

Motivul nr. 3:

În toată campania electorală, USL Câmpia Turzii a repetat într-una că Radu Hanga are o echipă de profesionişti. Au repetat-o tocmai pentru că "repetiţia e mama învăţării", după cum se spunea pe vremea învăţământului comunist. Întrebarea e: chiar aşa să fie?!

Vă propun să-i analizăm pe cei mai reprezentativi "specialişti", adică preşedintele PSD Câmpia Turzii - Petre Pop şi preşedintele PNL Câmpia Turzii - Dorin Lojigan (foto).

Petre Pop: Marele "specialist" în psihologie (că astea sunt studiile sale) este... şef la Administraţia Pieţelor! Vi se pare normal şi... profesionist?! Mie nu! În plus, "specialistul" Petre Pop este incompatibil de ani de zile, pentru că legea anticorupţie interzice unui consilier local să fie angajat al unui serviciu din Primărie, ca să nu mai vorbesc că Petre Pop este şef al acelui serviciu! Se agaţă cu dinţii de acel post pentru că de "specialist" ce e, nu poate face altceva! Ar fi un şomer "specialist", situaţie care nu-i convine...

Dorin Lojigan: L-aţi observat vreodată cu câtă gravitate se pprezintă drept "avocat" Dorin Lojigan?! Mai că-ţi vine să-l crezi că într-adevăr e "specialist"... Însă, e doar o păcăleală! Şi nu numai că-mi permit să afirma asta, dar şi demonstrez! Ştiţi câţi bani câştigă "specialistul" avocat Dorin Lojigan, într-un an?! Vă spun eu: 6265 lei! Adică 62 de milioane de lei vechi! Acum un an câştiga 4.791 lei/an! (Dacă vă întrebaţi de unde am datele, vă spun eu: din propria declaraţie de avere a lui Dorin Lojigan!). Ca să vă convingeţi, puteţi da click AICI şi AICI.

Ce înseamnă asta?! Înseamnă că "specialistul" Dorin Lojigan câştigă din avocatură cam 5 milioane de lei vechi pe lună! Este acesta un specialist?! Nu! Pentru că specialiştii au valoare şi vă spun sincer că n-am auzit de avocat specialist care să câştige 5 milioane de lei pe lună...

Ca să nu spuneţi că vorbesc prostii, vă dau exemplu un avocat foarte tânăr, la început de drum, respectiv Lucian Nemeş din Turda. Acesta câştigă într-un an 56.400 lei! De zece ori mai mult decât "specialistul" cu experienţă Dorin Lojigan! Aveţi dovada AICI.

Acum înţelegeţi de ce şi Dorin Lojigan e disperat să ajungă la ciolan, precum celălalt "specialist" din USL Câmpia Turzii, Petre Pop?! Pentru că nu e în stare să câştige din avocatură (culmea!) şi atunci trebuie să învârtă ceva şmenuri cu banul public!

Motivul nr. 4:

Radu Hanga vrea cu orice preţ să ajungă la bugetul Primăriei. probabil, pentru a repeta schema de "ţepuire" descrisă la unul din motivele de mai sus... Aşa că, în disperare de cauză, a încheiat parteneriate pentru a le prezenta public drept "susţinere", că dă bine la imagine pentru electoratul naiv. Însă, la o analiză mai atentă, acele parteneriate îşi dezvăluie adevărata faţă: Hanga nu s-a gândit la cetăţeni, ci la propriul interes!

Exemplul 1: Hanga a făcut parteneriat cu un datornic la bugetul local! Condiţiile parteneriatului sunt extrem de dubioase, existând voci care au afirmat că parteriatul cu Gligor Dandoci (pentru că despre el e vorba) a fost încheiat pentru ca Dandoci să-i convingă pe romi să-l voteze pe Hanga, iar lui să i se "ierte" datoriile de sute de milioane de lei vechi pe care le are la bugetul local! Zvonurile vehiculate sunt întîrite şi de faptul că USL Câmpia Turzii nu a invitat şi TurdaNews la prezentarea oficială a acelui protocol, de teamă că vom pune întrebări şi vom prezenta date pe care ei ar fi vrut să le ascundă. Amănunte aveţi AICI.

Exemplul 2: Hanga a făcut parteneriat cu liderul de sindicat Ioan Pascu, cel care i-a "vândut" pe sindicaliştii de la Mechel, fentându-i să-şi piardă nişte drepturi în cazul în care vor fi concediaţi. Amănunte aveţi AICI.

Motivul nr. 5:

Ca să ascundă handicapul vârstei pe care o are Radu Hanga (aproape 70 de ani, cu 8 mai mult decât fostul primar Vasinca!), cei de la USL Câmpia Turzii vorbeau la adresa lui Radu Hanga ca despre un "senior al politicii", motivându-se că şi alţi mari politicieni au avut vârste înaintate. Păi, cum să-l numeşti aşa când Radu Hanga n-a avut funcţii politice care să-l transforme într-un "senior" veritabil?! Acesta ar fi un prim aspect. Al doilea: una e să fi politician (cum mai e şi Ion Iliescu, de exemplu) şi alta e să fi şef al unei administraţii locale, care implică activitate, dinamism, concepţii noi în ton cu vremurile etc.

Ca primar nu poţi sta în birou, la dospit, ca să fi "un senior al politicii". Ca primar trebuie să fi activ, cu putere de muncă, concentrat şi suficient de apt psiho-emoţional, în beneficiul cetăţenilor.

Am să vă prezint o înregistrare video recentă, ca să vedeţi ADEVĂRATUL Radu Hanga, omul din 2012, nicidecum imaginea nereală a celui care a fost Radu Hanga în 2001. Vizionaţi-o şi după aceea puneţi-vă din nou întrebarea: poate acest om să conducă destinele unui municipiu, în următorii 4 ani de zile?

Motivul nr. 6:

Un om îl cunoşti cu adevărat doar în anumite momente. Atunci când caracterul său este expus în toată plenitudinea nimicniciei sale sau a plenitudinii sale, în funcţie de caracterul pozitiv sau negativ pe carel are acea persoană.

Eu am rămas oripilat la vederea unei imagini care-l înfăţişa pe Radu Hanga într-un gest de nesimţire şi de afront la catafacul lui Ioan Vasinca. Practic, în timp ce toţi oamenii stăteau cu faţa spre sicriul unde preoţii ţineau slujba religioasă, Radu Hanga stătea cu spatele la preoţi şi cu faţa spre oameni, probabil numărându-i cam câte voturi i-ar putea aduce, dacă-i păcăleşte cu prezenţa lui la slujba de înmormântare. Acest gest e incalificabil! (Amănunte puteţi citi AICI)

Mai ales că n-a reuşit să păcălească pe nimeni! Asta pentru că, la câteva zile, social-liberalii s-au distrat de mama focului acolo unde la finele săptămânii trecute avea loc slujba de înmormântare a primarului Ioan Vasinca. Şi vă spun sincer: o asemenea atitudine, în care te bucuri că a decedat unul dintre concurenţii tăi politici, primarul în funcţie, este incalificabilă! Cu asta şi-a dat arama pe faţă şi a demonstrat (dacă mai era nevoie) că "pioşenia" de la înmormântare n-a fost decât un gest calculat cu o diabolică aritmetică electorală.

Motivul nr. 7:

Într-un moment de sinceritate, Radu Hanga a dat o declaraţie pe postul local de televiziune, One TV Turda, din care reieşea că... s-ar da afară din Primărie chiar şi pe el, datorită vârstei înaintate pe care o are, recunoscând că aceste este un impediment în a-şi respecta îndatoririle administrative.

Contextul în care a făcut declaraţia îl puteţi descoperi AICI.

Cu siguranţă există multe alte motive, dar cred că sunt suficiente pentru a vă face o "idee de ansamblu".

Precizez că acesta este un articol de opinie, dar care conţine elemente probatorii evidente pentru susţinerea ideii că Hanga Faliment nu are ce căuta la Primăria Câmpia Turzii. 

 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate