fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Eram în drum spre stadion, cu fularul echipei la gât, și am plecat cu prietenii spre marele spectacol. Pe drum, cineva a auzit o știre, la un radio: trofeul Ligii Europa va veni în România! O cupă care valorează mult mai mult decât valoarea sa intrinsecă, fiind un simbol al fotbalului de calitate, vine într-o țară care are un fotbal care trăiește din amintiri!

Imediat ne-au venit în minte imaginile unui fotbal care a ajuns, la nivel de reprezentativă națională, dincolo de locul 50! Cum generația de aur a apus de mult, ne chinuim cu antrenorul Pițurcă, pe care acum 3 ani nu știau cei de la FRF cum să îl dea afară fără să îi plătească banii cuveniți, nu știm să motivăm jucători care nu își mai dau sufletul pe teren, la fel cum o făceau predecesorii lor care erau mândri să joace în Națională!

De echipe de club să nu mai vorbim, câtă vreme unii profită și joacă pe bani publici, care nu sunt ca și banii dați de un patron care cere, în schimb, performanță! Lucrul acesta se vede și în clasament, acolo unde cei fără idealuri și cei care sunt prieteni între ei rămân în divizie și mai pun și mâna pe banii din drepturi TV, de milioane de euro.

Ne-am dorit fotbal adevărat și am acceptat ca unii să-și cumpere locuri de divizie (FCM) și să facă șmecherii cu licența, ca și continuatori ai secției de fotbal a echipei care și-a vândut locul, în timp ce echipe adevărate – Craiova,  Bistrița, Timișoara, au rămas fără licențe.

Am vrut să avem pasiune și dedicare, dar jucătorii noștri învață acești termeni de la fetele care joacă handbal sau de la pugiliști, la TV!

Am vrut fairplay, dar am acceptat dezafilieri, răzbunări federale, valize cu milioane de euro pentru jucători pe bani publici, impresari șmecheri care au și fost acuzați și achitați pentru paguba adusă statului, am acceptat mite în elicopter/stradă/bar și când buboiul nu s-a mai putut abține a intervenit DNA!

În aceste condiții, la care se adaugă scandalurile cu stadioane care costă de două ori valoarea obișnuită, cu arbitri FIFA care pică teste, cu inși din federație care împrumută sute de mii de euro sau se înrudesc între ei pentru a-și asigura tăcerea și liniștea, finala Ligii Europa se dovedește un cadou nedrept.

Fotbalul nostru nu merită acum această onoare, iar dacă nu vom profita că ochii tuturor sunt pe noi și nu vom lua măsuri pentru refacerea de la 0 a sistemului competițional care încurajează blatul și cumpărarea de echipe și locuri, cu dispariția celor care au tras sfori în comunism, a  foștilor pușcăriași, precum și a tuturor celor care au jucat pe lângă gazon, cu bani publici și partid, probabil că, peste vreo 10 ani, tot prin pile, relații și obligații, vom ajunge să mai organizăm vreo finală europeană, cu naționala  pe la locul 80 în clasamente internaționale și având niște fotbaliști care vor vorbi, în lipsa performanțelor lor, de… galacticii de la Steaua 1986, de extratereștrii Craiovei 82 sau de cei ai lui Dinamo 84!

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate