fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

PSD Câmpia Turzii se află într-o situaţie delicată. După scandalul cu prezentarea unui candidat "profesionist", în al cărui CV din ultimii 10 ani sunt menţionate 4 falimente/lichidări de firme, din tot atâtea posibilităţi (cum ar veni, e un procentaj de 100%) şi după neînţelegerile interne care au izbucnit vizibil la votul unui proiect de hotărâre iniţiat de administraţia PDL, acum mai are o situaţie delicată cu care se confruntă: Ionuţ Geană.

Tânărul acesta, lider al organizaţiei de tineret, a criticat recent "blatul" pe care seniorii din PSD l-au făcut cu PDL-ul, pe plan local. Probabil, tinereţea l-a împiedicat să fie "diplomat". Sau poate că, pur şi simplu, s-a săturat să se mintă că şeful său n-a făcut "blat" cu PDL-ul, prezentând un candidat fără nici o şansă, având în vedere vârsta sa înaintată şi trecutul recent marcat de eşecuri consecutive.

Nu-i cunosc motivele... Şi poate că nici nu e aşa de important. Însă, un lucru e clar: tânărul ăsta nu e genul care să tacă! Nu e genul la care să-i spui că albul e negru şi negrul e alb, doar pentru că aşa vrei tu să fie. Şi spun asta după ce am descoperit că se află în fruntea unei mişcări studenţeşti care a pus piciorul în pragul Facultăţii de Drept, refuzând să se mai mintă că "totul e în regulă". El vrea corectitudine şi vrea ca lucrurile să fie lămurite, ori că-s albe, ori că-s negre... Dar în nici un caz gri!

Tocmai de aceea PSD Câmpia Turzii se află în faţa unui examen greu. Evident, prima tendinţă este de a i se băga bocancul în gura celui care şi-a permis să creadă că 20 de ani de democraţie sunt suficienţi pentru a-ţi putea exprima liber opinia, fără ca imediat după aceea să nu te transformi într-o victimă a propriei tale credinţe. În fond, cine este el? Reprezentantul unei generaţii a tinerilor, care vrea o Românie altfel?! Un credul care-şi închipuie că dacă-ţi acuzi adversarul de dictatură, tu nu ai voie s-o ridici la rang de regulă internă de partid?! 

Însă, ca să fiu sincer, mi-e greu să cred că PSD Câmpia Turzii poate face o gafă atât de mare. A-l da afară din partid pe Ionuţ Geană (sau orice altă sancţiune!), nu înseamnă altceva decât o recunoaştere a "blatului" cu PDL-ul. Sau recunoaşterea neputinţei coabitării cu generaţia tânără din partea unei organizaţii care se pretinde a fi de sorginte social-democrată modernă, dar demonstrează că nu poate renunţa la apucăturile comuniste. Şi implicit recunoaşterea propriei incapacităţi de dialog, care să ducă la o rezolvare a problemelor interne în alt mod decât simplistul "l-am dat afară", existent mai mult în cadrul organizaţiilor care suferă de infantilism politic...

Ce mesaj transmite PSD-ul generaţiei tinere?! Că n-ai voie să vorbeşti, ci trebuie să asculţi şi să te supui orbeşte ălora care fac jocurile după propriile interese, chiar dacă supunerea înseamnă să te minţi că albul nu e alb şi negrul nu e negru?! Că tinerii sunt buni numai pentru lipit afişele în cadrul organizaţiei PSD Câmpia Turzii, fiind mai mult pe post de fraieri, neavând voie să comenteze nimic, singurul lor drept fiind acela că "au dreptul să fie fraieri"?! Păi, în acest caz, sunt curios să văd ce tineri vor mai da viaţă PSD-ului din Câmpia Turzii, că mi-e greu să cred că într-o asemenea conjuctură s-ar mai putea găsi pupincurişti greţoşi care să-şi mai pună şi insigna de "fraier" în piept. Ba chiar s-o poarte cu mândrie!

Nu ştiu dacă PSD Câmpia Turzii conştientizează că este în faţa unui examen dificil. Pentru că mă îndoiesc că au "sfătuitorii" suficient de bine pregătiţi care să le explice că mazilirea a doi preşedinţi ai organizaţiei de tineret, consecutiv, va da bine în ochii electoratului. Mai ales în ai celui tânăr... Dacă ar fi după mine, cea mai bună lovitură de imagine ar fi să-l pună pe Ionuţ Geană pe primele poziţii a listei de consilieri.

Da' poate nici nu-i interesează! Poate că asta este misiunea... De unde să ştiu eu?!

 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate