m install
petlinii
nello construct

Uf, am scăpat! S-au rezolvat toate problemele din Sănătate! (elogiul stupizeniei de masă)

floris

“Cer public premierului retragerea proiectului care viza reforma in sanatate…”, asta a fost replica lui Traian Băsescu. Apoi, ministrul Sănătăţii a percutat, ştergând proiectul de lege supus dezbaterii publice de pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii. Şi, brusc, PROBLEMA S-A REZOLVAT! Dar… e oare aşa?!

Teoretic, asta ai fi tentat să spui. Pentru că, în opinia multora, noua Lege a Sănătăţii era una diabolică: desfiinţa SMURD-ul, privatiza Ambulanţa, împiedica oamenii cu venituri mici să aibă acces la tratamente, impunea asigurări la asiguratori privaţi şi multe altele…   Neintroducerea noii Legi a Sănătăţii a rezolvat, brusc, toate problemele:

– Nu există corupţie în sistemul de Sănătate, iar banii care intră în sistem se cheltuie aşa cum trebuie, chiar dacă nimeni nu ştie cum şi unde se cheltuie.

– Nu mai există probleme în sistemul de achiziţie al medicamentelor şi în sistemul de achiziţie al aparaturii medicale. Pentru că n-au reuşit să pătrundă “ticăloşii de privaţi” în sistem.

– Nu mai e nici o problemă în sistemul de Urgenţe. Ambulanţa vine în 5-10 minute. Inclusiv în mediul rural! Iar dacă vine în 45 de minute sau chiar o oră, cu siguranţă nu vă merge bine ceasul!

– Spitalele au dintr-o dată bani. Şi chiar puteţi contribui şi voi, direcţionând 2% din impozitul pe care Statul deja vi l-a luat (ups, scuze! asta era în lege!). Atunci… poate face Spitalul un împrumut garantat de bugetul local, ca să facă unele investiţii să avem şi noi un spital ca lumea, la alte standarde (ups, scuze! asta era în proiectul de lege, acum nu se poate!).

– Un lucru foarte important, odată cu neadoptarea acestei “ticăloase” legi, este că vor avea acces la sistemul medical, la operaţiile făcute de un profesor universitar renumit şi persoanele fără venituri şi amărâţii şi pensionarii. Ca până acum, de altfel, nu?! Că, până acum, avea acces la un sistem performant de tratament sau operatoriu, orice persoană, chiar dacă avea un venit modest. Adică, acolo unde mergea nababul cu bani, putea merge şi sărăntocul!

– Şi e bine că nu s-a adoptat proiectul de lege, pentru că acuma ăia cu bani nu-şi permit să-şi facă asigurări medicale private suplimentare. Oare?!

– Sistemul privat nu are ce căuta în Sănătate! Asta e clar! Aşa că, probabil, cei de la Potaissa Renal care, care au deschis în vara trecută un centru modern la Turda, pentru persoanele dializate, ar trebui să-l închisă! (Dacă nu vă aduceţi aminte despre ce centru vorbesc, pentru împrospătarea memoriei şi pentru a vedea cum arată un centru de ăsta, comparativ cu sistemul de Stat, daţi click AICI).

– Pacienţii sunt mulţumiţi de serviciile medicale. Medicii sunt mulţumiţi de salarii. Cei din administraţia spitalelor sunt mulţumiţi de sumele pe care le au la dispoziţie. Toată lumea e mulţumită şi asta e bine!

– Faptul că se întocmesc caietele de sarcini pentru achiziţia ambulanţelor după “chipul şi asemănarea” unei societăţi, al cărui patron e prieten cu secretarul de Stat nu mai e o problemă! E chiar foarte bine! Să-şi facă “treaba” oamenii… Şi noi să ne vedem de ale noastre, fericiţi că totul merge bine în Sănătate!

Şi acum, să fim serioşi: dacă veţi regăsi UNA, doar UNA dintre situaţiile de mai sus în REALITATEA COTIDIANĂ, o să recunosc public că sunt un tâmpit şi că nu am înţeles că “lucrurile din Sănătate erau bune aşa cum sunt”.

Însă, vă rog un lucru: cel care-mi spune să nu fie jmecherul cu farmacia care trage în ţeapă CAS-ul, să nu fie directorul de spital care-şi aranjează licitaţiile, să nu fie genul omului cu bani care-şi rezolvă problemele oricum şi în orice legislaţie (pentru că e potent financiar), să nu fie unul dintre actualii profitori din sistemul de sănătate, un sistem găurit în care bagi bani degeaba, să nu fie, mai pe scurt: PROFITORUL actualului sistem!

În rest, e bine că nu s-a desfiinţat SMURD-ul! Doamne, ce ţară de tâmpiţi suntem! Fac pariu că au dat “Like” per Facebook ca păstârnacii, fără măcar să ştie cui îi este subordonat SMURD-ul (apropo, nu e subordonat Ministerului Sănătăţii, ci MAI!) şi fără măcar să ştie cine îl conduce! Pentru curioşi: e condus de un colonel, nicidecum de Raed Arafat, care conduce un ONG PRIVAT cu aceeaşi denumire, ONG care are sediul la Târgu Mureş.

Ce bine că acum e bine… Ticăloşii! Au vrut să schimbe asta!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: