fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

“Cer public premierului retragerea proiectului care viza reforma in sanatate…”, asta a fost replica lui Traian Băsescu. Apoi, ministrul Sănătăţii a percutat, ştergând proiectul de lege supus dezbaterii publice de pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii. Şi, brusc, PROBLEMA S-A REZOLVAT! Dar… e oare aşa?!

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Teoretic, asta ai fi tentat să spui. Pentru că, în opinia multora, noua Lege a Sănătăţii era una diabolică: desfiinţa SMURD-ul, privatiza Ambulanţa, împiedica oamenii cu venituri mici să aibă acces la tratamente, impunea asigurări la asiguratori privaţi şi multe altele…   Neintroducerea noii Legi a Sănătăţii a rezolvat, brusc, toate problemele:

- Nu există corupţie în sistemul de Sănătate, iar banii care intră în sistem se cheltuie aşa cum trebuie, chiar dacă nimeni nu ştie cum şi unde se cheltuie.

- Nu mai există probleme în sistemul de achiziţie al medicamentelor şi în sistemul de achiziţie al aparaturii medicale. Pentru că n-au reuşit să pătrundă “ticăloşii de privaţi” în sistem.

- Nu mai e nici o problemă în sistemul de Urgenţe. Ambulanţa vine în 5-10 minute. Inclusiv în mediul rural! Iar dacă vine în 45 de minute sau chiar o oră, cu siguranţă nu vă merge bine ceasul!

- Spitalele au dintr-o dată bani. Şi chiar puteţi contribui şi voi, direcţionând 2% din impozitul pe care Statul deja vi l-a luat (ups, scuze! asta era în lege!). Atunci… poate face Spitalul un împrumut garantat de bugetul local, ca să facă unele investiţii să avem şi noi un spital ca lumea, la alte standarde (ups, scuze! asta era în proiectul de lege, acum nu se poate!).

- Un lucru foarte important, odată cu neadoptarea acestei “ticăloase” legi, este că vor avea acces la sistemul medical, la operaţiile făcute de un profesor universitar renumit şi persoanele fără venituri şi amărâţii şi pensionarii. Ca până acum, de altfel, nu?! Că, până acum, avea acces la un sistem performant de tratament sau operatoriu, orice persoană, chiar dacă avea un venit modest. Adică, acolo unde mergea nababul cu bani, putea merge şi sărăntocul!

- Şi e bine că nu s-a adoptat proiectul de lege, pentru că acuma ăia cu bani nu-şi permit să-şi facă asigurări medicale private suplimentare. Oare?!

- Sistemul privat nu are ce căuta în Sănătate! Asta e clar! Aşa că, probabil, cei de la Potaissa Renal care, care au deschis în vara trecută un centru modern la Turda, pentru persoanele dializate, ar trebui să-l închisă! (Dacă nu vă aduceţi aminte despre ce centru vorbesc, pentru împrospătarea memoriei şi pentru a vedea cum arată un centru de ăsta, comparativ cu sistemul de Stat, daţi click AICI).

- Pacienţii sunt mulţumiţi de serviciile medicale. Medicii sunt mulţumiţi de salarii. Cei din administraţia spitalelor sunt mulţumiţi de sumele pe care le au la dispoziţie. Toată lumea e mulţumită şi asta e bine!

- Faptul că se întocmesc caietele de sarcini pentru achiziţia ambulanţelor după “chipul şi asemănarea” unei societăţi, al cărui patron e prieten cu secretarul de Stat nu mai e o problemă! E chiar foarte bine! Să-şi facă “treaba” oamenii… Şi noi să ne vedem de ale noastre, fericiţi că totul merge bine în Sănătate!

Şi acum, să fim serioşi: dacă veţi regăsi UNA, doar UNA dintre situaţiile de mai sus în REALITATEA COTIDIANĂ, o să recunosc public că sunt un tâmpit şi că nu am înţeles că “lucrurile din Sănătate erau bune aşa cum sunt”.

Însă, vă rog un lucru: cel care-mi spune să nu fie jmecherul cu farmacia care trage în ţeapă CAS-ul, să nu fie directorul de spital care-şi aranjează licitaţiile, să nu fie genul omului cu bani care-şi rezolvă problemele oricum şi în orice legislaţie (pentru că e potent financiar), să nu fie unul dintre actualii profitori din sistemul de sănătate, un sistem găurit în care bagi bani degeaba, să nu fie, mai pe scurt: PROFITORUL actualului sistem!

În rest, e bine că nu s-a desfiinţat SMURD-ul! Doamne, ce ţară de tâmpiţi suntem! Fac pariu că au dat “Like” per Facebook ca păstârnacii, fără măcar să ştie cui îi este subordonat SMURD-ul (apropo, nu e subordonat Ministerului Sănătăţii, ci MAI!) şi fără măcar să ştie cine îl conduce! Pentru curioşi: e condus de un colonel, nicidecum de Raed Arafat, care conduce un ONG PRIVAT cu aceeaşi denumire, ONG care are sediul la Târgu Mureş.

Ce bine că acum e bine… Ticăloşii! Au vrut să schimbe asta!

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate