fbpx

Scrie un comentariu

Mâine e o zi istorică pentru Turda. Asta pentru că va fi ziua în care se va disputa primul meci oficial din Liga Naţională de handbal. Dar... nu e un meci uşor! La Turda vine o echipă galonată, care anul acesta reprezintă România în Cupele Europene.

Teoretic, n-avem nici o şansă. Speclialiştii susţin la unison că diferenţa e prea mare pentru ca Potaissa să spere la o victorie. Cei de la Suceava au ajuns de azi la Turda şi nici nu concep ca mâine, după 60 de minute de joc, să nu termine victorioşi. Cu alte cuvinte: Potaissa Turda n-are nici o şansă!

Însă, nimeni nu ţine cont DE TINE! Da, DE TINE! De spectatorul turdean care mâine vei fi în sala de la "Bariţiu", pentru a demonstra că ŞTIM să ne respectăm valorile, că ŞTIM să fim alături de ei şi ŞTIM să-i purtăm spre o victorie care, acum, pare imposibilă. Şi, într-un fel, e adevărat... Băieţii lui Horaţiu Gal au nevoie de TINE! Te cheamă să-i ajuţi, pentru că fără TINE, spectatorul turdean care-i poţi purta spre marea victorie, susţinându-i frenetic pe durata celor 60 de minute de luptă între cele două semicercuri, n-au nici o şansă!

Ei te-au chemat... Te roagă chiar... Acum, de TINE depinde dacă vei  fi în sală, să te vadă alături de ei.

Şi fi sigur de un lucru: dacă TU vei fi în sală, putem scrie istorie! O istorie frumoasă, care începe cu o zi de toamnă, în care o echipă galonată a României a poposit pe malurile Arieşului, într-o localitate care abia acum a apărut pe harta handbalistică a Ligii Naţionale, pentru a-şi trece în cont punctele puse în joc, c-aşa-i firesc într-un meci în care se confruntă o participantă în Cupele Europene şi o nou-promovată în Liga Naţională... O istorie care va consemna, cu siguranţă, prezenţa TA în tribună! Pentru că o ştiu şi eu, o ştiu şi ei, o ştie toată lumea: fără TINE, Potaissa nu poate învinge!

Eu voi fi acolo... Pentru că nu pot să-i lasi singuri. Trebuie să vadă că suntem alături de ei, cu inima deschisă, până în ultima clipă a celor 60 de minute în care ne vom lupta cu una dintre cele mai bune echipe ale României. Şi te aştept şi pe TINE. Da, pe TINE! Pentru că, după cum ţi-am spus, fără TINE echipa nu poate câştiga! Hai să facem o atmosferă incendiară, de să le tremure picioarele celor din Suceava şi să-şi facă cruce că aşa ceva n-au văzut în viaţa lor! Hai să le arătăm ce înseamnă Turda şi ce poate deveni Turda pe harta handbalistică a României!

Şi dacă TU vei veni, sunt convins că vom câştiga!

Te mai întrebi dacă vorbesc de TINE sau nu?! Da, da... De tine vorbesc! Nu te mai tot mira cum de am ştiut că încă mai eziţi dacă să fi mâine prezent în sala "Bariţiu", pentru a susţine echipa de handbal, sau nu... E nevoie de fiecare... Iar ÎMPREUNĂ, noi cei din tribună şi EI cei din teren, putem face un meci mare! Mare!!! Mă auzi?!

Ah, să nu uit: băieţii se vor uita în tribună după TINE, mâine, la ora 18.00, când începe meciul! Şi-ţi garantez că, pentru TINE, special pentru TINE, îşi vor uni cu toţii mâinile pentru a striga din toţi rărunchii lor: TURDA! Iar de acolo încolo, va începe nebunia... O nebunie pe care sucevenii le-o vor povesti copiilor, nepoţilor, iar aceştia nepoţilor şi nepoţilor lor:

"A fost odată un loc, în care s-a produs un miracol... A fost ceva nemaivăzut, nemaipovestit şi nemaiîntâlnit în lumea asta! Fiecare jucător purta în el puterea a zeci de spectatori enigmatici, care ştiau taina simbiozei dintre public şi jucători. Pentru 60 de minute, acel loc a devenit unic, în spaţiu şi timp. Nu întreba cine a învins, pentru că învingătorii nu puteau fi numai unii! Închipuieţi că am jucat 7 contra la câteva sute plus 7! Cum poţi să câştigi în condiţiile astea?!"...

Te aştept să fi mâine EROUL acestei poveşti. Pentru că povestea nu ar exista fără TINE!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate