fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Cu toţii ne aşteptam ca noul sistem electoral, cel uninominal să facă curăţenie în clasa politică şi o selecţie mai clară a "valoroşilor" ce să intre în Parlamentul României. Însă sistemul uninominal adoptat la noi, după care tocmai am votat, a adus surprize pe care puţini dintre noi le înţeleg. Redistribuirile mandatelor seamănă cu o ruletă, joc cu zaruri în care "popa-prostul" suntem noi, alegătorii.


Cea mai penibilă situaţie, s-a înregistrat la Turda, oraş care va fi reprezentat în Camera Deputaţilor ... de după gratii! Deşi a obţinut doar 2200 de voturi şi nu s-a clasat pe primul loc, în urma redistribuirilor, Virgil Pop, arestat pentru trafic de influenţă, a ieşit deputat! După părerea mea, Turda a picat primul examen al uninominalelor şi îmi permit să parafrazez întrebarea lui Băsescu: "1200 de turdeni inconştienţi, de ce votaţi oameni despre care ştiţi (sigur) lucruri penale?". E ruşinos, scandalos, dar poate turdenii îşi merită soarta...

La Câmpia Turzii, tot ruleta redistribuirilor a făcut ca mandatul de deputat să nu fie atribuit lui Cristian Haiduc, cel care s-a clasat primul, ci lui Vasile Soporan, care a obţinut mai puţine voturi.

Astfel de situaţii s-au întâlnit în mai multe rânduri în ţară. Alegătorii de rând nu înţeleg mare lucru din aceste redistribuiri. Prezenţa a fost oricum scăzută la vot, iar în condiţiile în care ştii că ai votat pe cineva, rezultatul e diferit de ce ai votat, şi nici nu îţi este explicat, concluzia multora va fi următoarea:
"În sistemul ăsta, votaţi-vă singuri, eu nu mai votez!".

 

(Opinie preluată de pe blogul Think4MySelf)

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate