fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Succesul…Cu toţii vrem să simţim mireasma acestei flori rare fie c-o recunoaştem făţiş, fie că ne păstrăm dorinţa pentru momentele de meditaţie lăuntrică. Indiferent pe ce plan, succesul e ţinta finală.

Pentru că succesul e o chestiune ce ţine foarte mult de prezent ne dorim ca el să vină acum, nu mâine, nici poimâine, darămite peste câţiva ani? Însă trebuie să învăţăm că în 99,9% din cazuri trebuie să muncim mult înainte să-l avem.

Mai sus l-am comparat cu o plantă. Pentru că trebuie îngrijit, udat cu entuziasm şi să aşteptăm răbdători să vedem cum munca noastră se concretizează într-o floare, nu într-o plantă uscată.

De accea cred eu că oamenii nu ajung să aibă parte de succes. Pentru că-l aşteaptă peste noapte. Pentru că fac tot posibilul să-i grăbească procesul. Îmi amintesc amuzat de profesorul Otto Lidenbrock din “O călătorie spre centrul Pamantului” care trăgea de frunzele plantelor ca să crească mai repede. Or, nu aşa se procedează. Mai auzim de oameni care au succes peste noapte. Ei bine acela nu e succes, e noroc chior. Şi nu suntem toţi atât de norocoşi încât să avem parte de aşa ceva.

Eliade a fost ce a fost pentru disciplina cu care a muncit toată viaţa. Un miliardar ajunge în poziţia sa pentru că a muncit pe brânci pentru asta. De ce credeţi că marii afacerişti sunt în vârstă? Pentru că şi-au dedicat viaţa succesului pe care şi l-au dorit. Nu o să întâlneşti niciodată filozofi care au propriul lor sistem la vârsta de 30 de ani.

Dacă am avut vreodată succes pe un anumit plan, ţin minte că înaintea lui a fost o lungă perioadă de muncă şi zbatere lăuntrică. “Munca înnobilează fraierii” zic cei de la Paraziţii. O fi. Dar dacă vrei să ai succes indiferent pe ce plan, atunci trebuie să fii un fraier.

Acum mă pun pe muncă. O vreme, o voi petrece muncind minuţios. Şi cine ştie, dacă nu mă voi grăbi şi-mi voi respecta programul probabil voi apuca să văd floarea.
Voi vă doriţi succesul? Cum credeţi că se atinge el?

(Zuzu Concept,blogul lui Andrei Boar)

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate