fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

pelerinaj harghita 

Directorul festivalurilor Untold și Neversea, Edy Chereji, a făcut o declarație în care compară situația festivalului Untold, unde în acest moment se spune că nu poate fi organiat cu mai mult de 500 de spectatori și pelerinajul religios de la Rusaliile Catolice, din județul Harghita, unde au participat zeci de mii de oameni, accentuând ideea că se face o discriminare.

„Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul și nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dubla măsură cu care ne tratează autoritățile. Care e diferența, ca organizare, între pelerinajul de azi și un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuși, o diferență! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre absolut toți participanții să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală.

(...)Nu e revoltător pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme și soluții, plătim taxe și impozite, să fim restricționați pe motiv ca încă nu este sigur să organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar în același timp să stăm și să ne uităm la imagini cu zeci de mii de oameni, participând la un pelerinaj?  

Toată lumea are dreptul la normalitate! Și vă garantez că nu suntem două tabere. Sunt mulți tineri care merg la biserică, precum și la concerte. Dacă sunt responsabili, se vaccinează, se testează, de ce îi legați la un ochi și le astupați o ureche?”, a scris Edy Chereji, pe rețelele de socializare.

Chereji spune că autoritățile ar trebui să permită organizarea unui festival de genul Untold sau Neversea măcar din luna august.

Premierul Florin Cîțu a declarat la începutul acestei săptămâni că festivaluri mari, precum sunt Untold și Neversea, n-au nicio șansă să se organizeze înainte de 1 august.

„Noi vorbeam de acele festivaluri după 1 august. Deci toată discuţia pe care am avut-o de fiecare dată cu organizatorii a fost că vom avea aceste festivaluri după 1 august. În acest moment vorbim de tipuri de concerte, ce se poate face până la 1 august şi acestea sunt condiţiile pe care le-am luat în calcul până la 1 august. După 1 august sper să discutăm de alte evenimente. (...) Eu am spus din primul moment, şi când am discutat la Cluj şi când am discutat pe litoral şi erau acolo reprezentanţii celor de la Untold, că putem să vorbim de evenimente mari - şi Nervesea şi Untold - după 1 august”, a declarat Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Edy Chereji spune că regulile impuse organizatorilor, în cazul unor festivaluri, sunt aproape imposibil de implementat, iar din acest motiv șansele de organizare în acest an sunt destul de mici.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate