fbpx

Scrie un comentariu

fashion week

Evenimentul, susţinut de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, este organizat de Asociaţia Culturală Pro Transilvania, fiind produs de Dr. Matei MIKO – Președintele Festivalului şi Producător European Fashion Council & FashionTV.

Festivalul Transilvania Fashion este parte a unui ciclu de Gale dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, organizate în ultimii 28 de ani, și a fost conceput să amplifice vizibilitatea designerilor prezentați, pe vasta scenă Europeană, prin contribuția conjugată a partenerilor din European Fashion Council.

“Imaginat sub forma unui eveniment outdoor complex, street fashion într-o viziune neașteptată, couture într-o formulă inovativă, potențate prin prezența unui studio foto/video pus la dispoziţia artiştilor vizuali prezenţi la festival, conceptul propune o abordare nouă a formulelor consacrate pentru evenimentele de acest tip și va crea o emulație pe toate palierele expresiei de fashion şi styling”, a declarat Dr. Matei MIKO, Preşedintele Festivalului Transilvania Fashion.

DESPRE PROGRAMUL FESTIVALULUI

Locul de desfășurare al Festivalului este Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central al Clujului, care se va fi transforma datorită unei logistici impresionante de catwalk, lumină şi ecrane LED într-un superb amfiteatru în aer liber, străjuit de impunătoarea clădire a Cazinoului şi de istorica Fântană Arteziană amenajate în 1897, inspirate de clădirile celebrului Palat Sanssouci de la Potsdam.

La Festivalul Transilvania Fashion și-au anunțat participarea numeroși designeri și case de modă, invitați speciali din țară și din străinătate, modele, hair-styliști, make-up artiști, fotografi, bloggeri și jurnaliști. Prezentatoarea Festivalului este îndrăgita actriță și cântăreață, eleganta Anca ȚURCAȘIU.

Prima zi a Festivalului, vineri 4 septembrie 2020, va fi dedicată prezentării talentului și a creativității izvorâte din Universităţile de Artă din Bucureşti, Cluj, Timisoara, Iaşi, Oradea și Arad.

A doua zi a Festivalului, sâmbătă 5 septembrie 2020, va avea două module și va debuta la ora 20:00, cu prezentarea colecțiilor designerilor din România, Elveția, Spania, Malta, Serbia, Letonia, Moldova, Islanda, Armenia, Cehia, Muntenegru, Danemarca, Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Albania, Germania, Irlanda, Finlanda, Olanda. (Alţi designeri sunt în curs de confirmare, pe fondul situației speciale de călătorie cauzată de pandemie.) La ora 20:30 se trece la al doilea modul, Gala Laureaților, în cadrul căreia se vor decerna Premiile, Medaliile și Trofeele Galei, incluzând mult râvnitul Trofeu “Moda cum Laude“.

În ambele zile ale Festivalului Transilvania Fashion, un studio foto special amenajat va fi pus la dispoziția fotografilor pentru ședințe foto cu modelele și creațiile prezentate pe catwalk.

Invitații speciali ai evenimentului din acest an sunt Nadya VALEVA - Președinte și Fondator European Fashion Council, Michel ADAM - Președinte și Fondator FashionTV, regizorul Mick DAVIS, Anca BĂLAN - Președinte Romanian Fashion Council, Sara WECHSLER - Vicepreședinte European & Romanian Fashion Council, Prof. Univ. Dr. Elena BASSO-STĂNESCU - Director al Departamentului de Modă și Design Vestimentar al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Ioan SBÂRCIU - Președintele Senatului Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Radu MORARU - Rectorul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Unda POPP - Director al Departamentului de Modă al Universității Naționale de Artă București, Alin GĂLĂȚESCU - Analist de Modă, Camelia & Marius SECELEANU - Fondatori și Manageri Infofashion România, alături de alți invitați din lumea modei.

Accesul se va face pe bază de invitații și acreditări, cu o oră înaintea începerii evenimentelor, în limita locurilor disponibile pe scaunele dispuse conform restricțiilor existente. Organizatorii colaborează îndeaproape cu autorităţile pentru a respecta toate reglementările în vigoare, în contextul pandemiei.

Evenimentul va fi promovat la posturile de televiziune și radio, în presa scrisă și online, în social media, şi va fi transmis live pe rețelele de socializare.

DESPRE CONCEPTUL TRANSILVANIA FASHION

Grupul de companii reunit în jurul brandului Transilvania Fashion este activ de aproape trei decenii în organizarea de evenimente culturale importante și unice, producții majore, cu un accent special pe spectacolele și prezentările de modă, în România, în Europa și în lume.

Concepute si realizate ca spectacole de modă în cadrul Programului Transilvania Fashion, ciclul de evenimente care s-a întins pe durata a trei decenii a fost iniţiat în anul 1992 de Grupul Mikotronic şi produs de Dr. Matei Miko. Scopul a fost crearea unui cadru select de promovare a designului textil şi vestimentar, a creaţiei şi producţiei de accesorii, precum şi a tehnicilor de prezentare clasice şi neconvenţionale, pentru realizarea unor momente memorabile în industria spectacolelor.

Între 1992 şi 2020, cele peste 5.000 de intrări pe catwalk ale modelelor, la evenimente organizate de Agenţia Transilvania Fashion, dintre care amintim cele 58 de ediţii ale Festivalului Transilvania Fashion, 25 de ediţii ale Galei UAD, 25 de ani de Balul Operei Cluj, 20 de ani cu FashionTV,  15 ediţii Bucharest Fashion Week, Miss Romania, Top Model Romania, Romanian Fashion Awards, FTV Tourism Awards, Gala Fotbalului Românesc, Miss Litoral, FTV Summer Festival, Elit Model Look, Miss Europe, 12 ani de Festivalul Callatis, Miss Diaspora, Cerbul de Aur, Spring Fashion Festival, precum şi multe prezentări ale celor mai cunoscuţi designeri, au probat coerenţa proiectului și au făcut din Transilvania Fashion cel mai longeviv program de evenimente de modă din România.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate