fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

andra

Astăzi este ziua în care Andra Măruță împlinește vârsta de 33 de ani și, totodată, își aniversează căsnicia alături de Cătălin Măruță.


Alexandra Irina Măruță – născută Alexandra Irina Mihai, la 23 august 1986, în Câmpia Turzii, cunoscută mult mai bine sub numele de scenă Andra – este vedetă de televiziune și cântăreață de muzică pop și R&B.


Andra a lansat primul său disc single în anul 2001, la doar 14 ani, menținându-se pe primele locuri de la debut până în prezent, în cadrul Romanian Top 100.


Apogeul în industria muzicală româneasca l-a atins prin orientarea către muzica dance. Dacă până atunci Andra se axase exclusiv pe muzică populară și în special muzică pop, în 2010, Andra a scos single-urile "Abelia" și "Something New", cel din urmă având să devină indiscutabil un hit al cluburilor din toată România, cucerind rapid masele, și să fie inclus mai târziu pe albumul "Inevitabil va fi bine", single-ul făcând la vremea respectivă în țară competiție cu hit-urile Innei, "I don't see ya" al Cristinei Rus sau "Disco Romancing" al Elenei Gheorghe. Au urmat "Telephone" în anul 2011, single cu tematică și videoclip inspirate din hitul cu același nume al celor de la Lady Gaga și Beyonce și "What About Us", în primăvara lui 2012. 


Popularitatea și succesul aduse de aceste hit-uri au adus-o pe Andra în rândul artiștilor ce aveau să facă parte din turneul național LIDL Mix Music Evo din 2013, alături de nume precum Connect-R, Deepcentral sau Andreea Bălan, turneu ce avea să treacă prin 18 orașe. În acest timp, Andra a câștigat popularitate și din postura de jurat al emisiunii "Românii au talent" transmisă de postul de televiziune Pro TV, din publicitate, reprezentând imaginea companiilor Garnier și Lidl, dar și din aparițiile în revistele Tango, Cosmopolitan sau Unica, ajungând astfel printre cele mai de succes și cunoscute femei din România.


Reîntoarcerea la muzica pop și conservarea succesului


Aceasta a avut loc în toamna lui 2012 și a marcat și reorientarea Andrei către versurile în limba română. "Avioane de hârtie", "K la Meteo" și "Inevitabil va fi bine" sunt cele mai notabile hit-uri de la schimbarea genului muzical până în prezent. Cu peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube, "Inevitabil va fi bine" este unul dintre cele mai urmărite videoclipuri muzicale în limba română de pe Internet și unul dintre cele mai difuzate single-uri din toate timpurile la radio și la canalele de televiziune de muzică din România, culminând cu un real succes. Andra a primit în 2013 discul de platină pentru vânzări de peste 10.000 de unități ale albumului "Inevitabil va fi bine". Cu toate acestea, single-ul recent "Falava" are versuri în limba portugheză și a devenit un hit al cluburilor, fiind considerat a fi o melodie dance.

LA MULȚI ANI ANDRA!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate