fbpx
5 Comentarii

paul surugiu

Artistul turdean Paul Surugiu - Fuego va deveni cetățean de onoare al municipiului Turda! Proiectul care vizează acordarea acestui titlu se va afla în dezbaterea consilierilor locali la ședința din 25 aprilie. Paul Surugiu are deja o mulțime de astfel de titluri până în prezent, fiind cetățean de onoare al peste 15 localități, dar și Artist al Poporului Republicii Moldova.

 

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a oferit unele detalii despre acest proiect, la România TV.

„Va fi un moment festiv, care se va desfăşura odată cu decernarea titlului de cetăţean de onoare. Fuego nu va susţine un concert, un spectacol, cu va interpreta câteva cântece, adecvate, care vor fi în ton cu sărbătorile prin care trecem în aceste momente. 

Noi vrem ca Turda să devină un oraş foarte cunocut, un oraş al cărui nume să ajungă pe buzele tuturor europenilor… Avem această minune, salina Turda, avem proiecte europene prin care vom reface acest castru roman vechi de 2000 de ani, parcul unde mormântul lui Mihai Viteazul, dar ne mândrim şi cu alţi turdeni care au ajuns ărin alte părţi ale lumii şi fac cinste municipiului Turda.

Sunt mândru pentru organizarea aestui eveniment, sunt iniţiatorul proiectului de hotărâre, am o relaţie mai veche, foarte bună, cu Fuego, ne-am întâlnit la zilele oraşului, şi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, aşa că îl primim cu multă plăcere în rândul cetăţenilor de onoare ai oraşului Turda”, a spus Cristian Matei, la România TV.

Paul Surugiu a intervenit și el în direct, foarte emoționat de această veste primită.

”Mulţumesc Primăriei şi oficialităţilor care fac acest lucru… sunt prea emoţionat în momentul ăsta, am aflat şi eu astăzi. Mă voi întoarce acasă, mai ales că acest lucru se va întâmpla în Joia Mare. Este onorant pentru mine, voi merge acasă, voi fi cu familia mea la această gală de premiere. Mă voi gândi mai ales la tata, ar fi fost fereicit, l-am iubit enorm. Eu am adunat în activitatea mea foarte multe evenimente importante, am primit foarte multe premii, titluri, am peste 36 de albume discografice. Toate acestea vor sta în sufletul meu pe viaţă, dar acest moment cu Turda este extrem de emoţionant. Sunt amintirile copilăriei mele, acolo m-am format, de acolo am plecat pe acest drum al profesiei mele, acolo am cântat prima oară la careul şcolar, la Cântarea României, la Teatrul „Aureliu Manea”. Sunt momente unice pe care nu poate să mi le ia nimeni”, a spus şi Paul Surugiu la România TV.

Fuego a fost recent la Turda, într-un concert foarte reușit la Restaurant Caribic!

Paul Surugiu - Fuego a fost recent la Turda, mai precis acum o săptămână, când a susținut un concert la Restaurantul Caribic de pe strada Libertății. Concertul a fost unul emoționant, pentru că artistul s-a reîntâlnit cu multe persoane dragi, fie că a fost vorba de cadre didactice care i-au îndrumat pașii sau de persoane care l-au sprijinit în debutul carierei sale. La concert au luat parte peste 250 de persoane, iar distracția a fost la cele mai înalte cote, cei prezenți dansând alături de Fuego, pe ritmul muzicii acestuia.

Paul și-a amintit cu drag de Turda, a povestit cu multă dragoste câteva întâmplări din orașul său natal și a dezvăluit ce face de fiecare dată când are timp și când reușește să poposescă un pic în urbea de pe Arieș.

Fuego are și o emisiune la TVR 2, care se difuzează duminica, ”Drag de România mea” (TVR 2, în fiecare duminică, de la ora 15.00), în care promovează artiștii de valoare ai României.

Vezi mai jos un scurt videoreportaj realizat cu această ocazie:

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  DANIELA IDICEANU · 18:16 20.04.2019
  Felicitari autoritatilor turdene pentru ca in sfarsit, Fuego va deveni cetatean de onoare al orasulu sau natal, oras pe care-l aminteste si-l promoveaza mereu!Este un mare artist, care face cinste orasului Turda!Felicitari, Fuego, meriti din plin sa fii cetatean de onoare si acasa la tine!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  DANIELA IDICEANU · 18:26 20.04.2019
  Un om si-un artist minunat!!Cu siguranta, titlul de cetatean de onoare al orasului Turda, este cel mai important din viata lui Paul Surugiu - Fuego!Tatal sau, de acolo de sus, este mandru de el...Felicitari, Fuego!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Cecilia · 19:23 20.04.2019
  Felicitări din tot sufletul pentru acest titlu artistului Paul Surugiu-Fuego, cel care a promovat dintotdeauna Turda natală! Tot respectul și prețuirea pentru verticalitatea cu care și-a construit cariera artistică, adunând 25 de ani plini de frumos, emoții, distincții și titluri meritorii, dar și un repertoriu ales și vast!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Ana Maria Halalai · 23:40 20.04.2019
  Un titlu pe care îl merita demult, nu doar pentru activitatea profesională și pentru că s-a format la Turda, ci pentru că Paul este omul care nu uită niciodată de unde a plecat și cine l-a ajutat, povestind și promovând mereu locurile și oamenii copilăriei sale. Felicitările nu se îndreaptă către el, pentru că el știe foarte bine cine este ca om și ca artist, ci către cei care au avut, ÎN SFÂRȘIT, această inițiativă! Bravo!✌
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Alina Paraschiva · 00:38 21.04.2019
  Ardelenii sunt mai lenti, dar stiu ei ce fac. E foarte greu sa ajungi profet in satul tau, insa in momentul in care se infaptuiste acea recunoastere este darul cu cea mai mare valoare si incarcatura sufletesca.Toate se intampla atunci cand trebuie sa se intample. Felicitari celor care au avut gandul bun. Ma bucur pentru emotia si sentimentul de implinire care-i vor inunda sufletul artistului.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator