fbpx

1 Comentariu

paul surugiu onoare

Turdeanul Paul Surugiu (Fuego) a fost făcut cetățean de onoare al orașului Vălenii de Munte, deși la Turda, în orașul său natal, încă nu i s-a conferit un astfel de titlu!

 

”Se spune de obicei, că orice artist nu e profet în țara lui. Nimic mai adevărat, în cazul multor artiști și actori români, care nu sunt decorați cu un titlu onorific în orașul lor natal, ci în alte zone. Paul Surugiu-Fuego nu este cetățean de onoare la Turda, în schimb a devenit vinerea trecută cetățean de onoare al orașului Vălenii de Munte, acolo unde locuiește de 15 ani, fiind cumva, după cum spune chiar el, îndrăgostit iremediabil de aceste meleaguri”, menționează siteul CanCan.ro.

Fuego, care are strânse o mulțime de astfel de titluri până în prezent, fiind cetățean de onoare a peste 15 localități, dar și Artist al Poporului Republicii Moldova, a fost decorat într-o ceremonie specială, în care-au mai fost premiați mari români și oameni unici, precum Valeriu Matei, președintele ICR Republica Moldova, diplomatul Teodor Meleșcanu sau chestorul Sorin Oprea.

Paul Surugiu-Fuego este legat de Văleni, pentru că acolo are o frumoasă locuință, acolo a adunat nenumărate amintiri, fiind zona în care a trăit ultimele clipe din viață, minunatul său tată, mai menționează sursa citată.

Municipiul Turda are o listă lungă de circa 70 de persoane care sunt cetățeni de onoare ai localității, printre ei aflându-se sportivi, antrenori, profesori, istorici, consilieri locali, preoți, muzeologi, cadre ale armatei, avocați, scriitori, inclusiv IPS Andrei - Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului sau Preferiticul Daniel - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, dar și... un staroste!

Printre ei nu se află, deocamdată, și Paul Surugiu...

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    DANA · 00:57 08.11.2018
    Paul Surugiu - Fuego este artistul care face cinste orasului Turda si ar merita sa fie cetatean de onoare al orasului sau natal!!Sper ca autoritatile locale sa se trezeasca!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator