fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

cenaclul flacara Fotor

Ce se întâmpla la întâlnirile Cenaclului Flacăra a fost istorie, iar idolii generației în blugi reînvie în anul centenarului o reinterpretare a celor mai frumoase întâlniri culturale, aducând pe scenele marilor orașe iubiți muzicieni precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Vasile Secaru, Cristi Minculescu, Magda Puskas, Emeric Imre, Valentin Moldovan, Cristian Buica, Vanghele Gogu, Madalina Amon, Generatia Folk și alți invitați surpriză.

 

Evenimentul de mare anvergură va avea loc pe 21 octombrie la Sala Polivalentă din Cluj Napoca, aducând laolaltă atât nostalgici dornici să retrăiască momentele marilor întâlniri ale Cenaclului, cât și tineri iubitori de folk și cultură.

Sărbătorim anul acesta 45 de ani de la înființarea mișcării culturale ce aducea oamenilor în vremea comunismului poezie, muzică și artă. Condus de Adrian Păunescu, Cenaclul Flacăra a însemnat 1615 întâlniri, peste 6 milioane de spectatori înlăcrimați de emoție, mii de voci cântând la unison. 

Ajungându-se la compromisuri pentru a îmbuna forțele regimului comunist, Cenaclul Flacăra a beneficiat de nenumărate avantaje de-a lungul celor 12 ani de activitate, printre care și tolerarea mai multor cântece și poezii care ar fi fost altfel interzise.

Moștenirea culturală și îmbunătățirea culturii românești erau la acea vreme scopul principal al întâlnirilor organizate de Adrian Păunescu, iar conceptul de cenaclu a avut o însemnătate uriașă în ceea ce privește aspirațiile viitoarelor generații.

Deși promovarea regimului comunist în cadrul Cenaclului în anii 1977-1985 a fost intens reproșată, patosul pentru cultură a stăruit, făcându-i pe spectatori să participe în număr din ce în ce mai mare la întâlniri. 

Odată cu anul centenarului ce glorifică ideea de uniune, reamintim și sloganul Cenaclului Flacăra, „Lumină, luptă, libertate!”. La 100 de ani de la Marea Unire, Remember Cenaclul Flacăra reinterpretează marile întâlniri și elogiază cele patru mari teme fundamentale ale Cenaclului: iubire, părinți, dreptate și libertate.

Bilete online:

https://www.entertix.ro/bilete/1264/remember-cenaclul-flacara-21-octombrie-2018-sala-polivalenta-cluj-napoca.html

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate