m install
petlinii
nello construct

Daciana Constantea – un nou succes international

floris

Pe Daciana Constantea deja o cunoasteti, ea este tanara artista care face ca numele orasului Campia Turzii sa rasune tot mai des in lumea muzicala.

 

De curand, adolescenta de 14 ani pasionata de muzica a adaugat un nou trofeu international in palmaresul sau: Premiul I la Festivalul International “VOLARE”, un eveniment prestigios ajuns deja la editia a VIII-a, care s-a desfasurat la Piatra Neamt. Concursul a reunit peste 100 de concurenti foarte talentati din Romania, Italia, Republica Moldova, Ucraina si Kirgistan. Momentul prezentat in concurs a fost unanim apreciat de juriul condus de doamna Olimpia Urs (profesor la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti), piesa “Writings on the wall” – din repertoriul lui Sam Smith – aducandu-i Dacianei una din cele mai inalte distinctii ale festivalului.

Acest premiu este cu atat mai special cu cat marcheaza un jubileu important in cariera tinerei artiste: este al 40-lea concurs la care participa deja, adunand pana acum aproape 90 de premii si trofee.

Si pentru ca ambitia si determinarea sunt calitatile care o caracterizeaza si ii completeaza talentul, Daciana deja se pregateste pentru urmatoarele competitii la care va participa in aceasta toamna: Festivalul National “Armonii de toamna” si Festivalul International “Euro Pop Music Vision”, care vor avea loc in lunile octombrie si noiembrie la Bucuresti.

Pe langa concursurile la care participa constant, Daciana este tot mai des invitata sa apara in spectacole atat in Campia Turzii, cat si in tara. Astfel, dupa ce in aceasta vara a avut ocazia sa concerteze in orasul sau natal alaturi de bine-cunoscutul Ricardo Caria, in calitate de detinatoare a Marelui Trofeu 2016, pe 23 octombrie 2017 Daciana va sustine un micro-recital in cadrul Festivalului “Simply the best” – editia a V-a Bucuresti.

Toate aceste reusite ale Dacianei nu ar fi posibile daca nu ar avea alaturi de ea, pe langa acele persoane care cred in talentul ei si o sprijina neconditionat (carora Daciana le multumeste sincer si le va fi mereu recunoscatoare), si un mentor care sa ii calauzeasca pasii. Soprana Anca Parlog este cea care de un an de zile ii modeleaza vocea. Admiterea la Scoala de Muzica “Next Star Studio” din Bucuresti in toamna anului 2016 a fost unul din momentele importante din parcursul sau muzical al micutei artiste. Sub indrumarea sopranei Anca Parlog, Daciana a obtinut 14 premii la competitii muzicale nationale si internationale, a participat la numeroase spectacole si emisiuni TV, a fost invitata sa inregistreze in studiouri importante din Romania, iar piesele ei s-au auzit chiar si la posturi de radio din strainatate. Inca dinainte de a face parte din echipa Next Star Studio, Daciana a fost remarcata de Anca Parlog, care i-a apreciat sensibilitatea, muzicalitatea si timbrul deosebit: “Daciana este unul din acele talente native care, odata slefuite, nu au cum sa nu atinga succesul. Perseverenta cu care studiaza, preocuparea permanenta pentru a-si dezvolta vocea si a-si perfectiona tehnica vocala, ambitia de a performa la nivel maxim in toate aparitiile sale pe scena, dovedesc faptul ca pentru ea destinul deja a ales. Am toata increderea ca efortul ei si tenacitatea cu care lupta pentru a-si implini visul o vor duce acolo unde isi doreste!”.

Soprana Anca Parlog este unul din cei mai apreciati profesori de canto din Romania si nu numai. Si-a inceput pregatirea muzicala pe cand avea numai 6 ani, cu studiul pianului. Cativa ani mai tarziu isi descopera pasiunea pentru opera si incepe sa studieze canto cu cea care i-a fost mentor timp de aproape 10 ani, Maria Serafimovici, de la care a si mostenit pasiunea pentru pedagogia vocala. Dupa absolvirea Conservatorului, continua sa se perfectioneze cu una din cele mai importante voci ale lumii, Viorica Cortez.

Talentul sau este remarcat inca din anii studentiei, astfel ca directorul de atunci al Operei Nationale Bucuresti, tenorul Ludovic Spiess  o invita sa isi faca debutul pe cea mai importanta scena lirica a tarii.  In paralel cu angajarea ca prim-solista a ONB, continua activitatea concertistica pe scene importante din Romania, Franta, Italia, Suedia, Portugalia, Spania, etc.

In 2011 Anca Parlog lanseaza Scoala de canto “Next Star Studio”, unul din proiectele care ii aduce cele mai mari satisfactii profesionale. Gandit ca un punct de avangarda in planul invatamantului muzical romanesc, Next Star Studio aduce pentru prima data in Romania conceptul lectiilor de canto prin Skype. Daciana prin rezultatele sale uimitoare confirma eficienta indiscutabila a acestei metode moderne de lucru, lucru dovedit si de rapiditatea cu care ideea a fost preluata si de alte scoli si profesori de canto.

Incepand din septembrie 2017, Scoala de canto “Next Star Studio” devine SCOALA DE MUZICA SI ARTE “NEXT STAR STUDIO”, imbogatindu-si gama de activitati cu un curs inedit de pian modern, adresat atat vocalistilor care vor sa invete sa se acompanieze singuri, dar si celor care viseaza sa faca parte dintr-o trupa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda