fbpx

 
 
Scrie un comentariu

comunicat statiidetransfer

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Cluj, prin Consiliul Judeţean Cluj, în  calitate de beneficiar al proiectului “Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al deșeurilor în județul Cluj”, cod SMIS 2014+ 101692, a recepţionat    echipamentele necesare pentru operarea staţiilor de transfer din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj. În urma derulării procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică, au fost furnizate 55 de echipamente a căror valoare este de11.760.000,00 lei fără TVA.

Pentru funcționarea celor 3 stații de transfer amplasate în municipiul Gherla,     orașul Huedin şi comuna Mihai Viteazu, au fost achiziționate următoarele          echipamente:  

 • 14 bucăţi Camioane tip 8x4cu norma de poluare Euro 6, distribuite astfel: 
 • 2 buc. pentru Staţia de Transfer Huedin;
 • 4 buc. pentru Staţia de Transfer Gherla;
 • 8 buc. pentru Staţia de Transfer Mihai Viteazu;
 • 19 bucăți Prescontainerecu o capacitate de 24 m3, distribuite astfel:
 • 6 buc. pentru Staţia de Transfer Huedin;
 • 13 buc. pentru Staţia de Transfer Gherla;
 • 1 bucată Presă staticăpentru Stația de Transfer Mihai Viteazucu o           capacitate de funcționare de cel puțin 60 tone/h;
 • 21 bucățiContainere simplecu o capacitate de 30 m pentru Staţia de Transfer Mihai Viteazu compatibile cu Presa statică.

Toate cele 3 stații de transfer vor încorpora sistemul de transfer separat pentru fluxurile de deşeuri umede şi uscate. Stația de transfer din Mihai Viteazu va fi    diferită față de celelalte două, întrucât va avea un sistem de presare staționar pentru fracția umedă, în loc de containere mobile de presare.

În acest context, reamintim faptul că echipamentele pentru operarea staţiilor de transfer au fost achiziţionate în cadrul proiectului “Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”, al cărui obiectiv general este acela de a continua dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor în       vederea eliminării problemelor de mediu și a celor operaționale asociate generării și managementului deșeurilor în județul Cluj, în vederea conformării cu prevederile europene şi a angajamentelor asumate prin sectorul de mediu. 

Totodată, reiterăm principalele rezultate așteptate în urma implementării         proiectului:  

 • Dotarea stațiilor de transfer cu echipamente; 
 • Construirea drumurilor de acces la stațiile de transfer deșeuri;
 • Construirea unei Stații de sortare a deșeurilor în incinta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID);
 • Construirea unei Stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor în incinta CMID;
 • Construirea drumului de acces la CMID;
 • Închiderea și ecologizarea celor 6 depozite de deșeuri urbane neconforme din județul Cluj, respectiv a depozitelor de deșeuri de la Câmpia Turzii, Dej, Gherla, Huedin, Pata Rât și Turda.

Valoarea totală a proiectului “Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al deșeurilor în județul Cluj” este de 306.760.085,37 lei iar valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 100.984.827,10 lei.

Data începerii proiectului: 01.01.2016

Data finalizării proiectului: 31.12.2022

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate