fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Rabla pentru electrocasnice

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează astăzi, prin Administrația Fondului pentru Mediu, programul Rabla pentru Electrocasnice.

Programul se adresează persoanelor fizice, care vor avea la dispoziție 40 de milioane de lei pentru a-și înlocui vechile echipamente electrocasnice.

Cei interesați se pot înscrie în program începând cu ora 12:00, în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, astfel: 

  • 300 de lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 400 de lei pentru televizoare cu eficiență energetică cel puțin A;
  • 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, în maximum 15 zile, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Înscrierile se fac pe site-ul AFM, la adresele www.afm.ro  şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/.

UPDATE:

Lansarea programului a fost amânată, din cauza unor tentative de fraudă.

”Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului.”, a transmis Biroul Comunicare Administrația Fondului pentru Mediu.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate