fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

degazare

Consiliul Județean Cluj anunță montarea, la depozitul ecologic de deșeuri recent închis de la Pata Rât, a unui sistem modern de degazare activă. Rolul acestuia este de a capta, prin aspirare, emanațiile de metan, bioxid de carbon şi gaze de descompunere din corpul depozitului, gaze care, ulterior, sunt neutralizate într-o unitate dedicată.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Putem afirma acum, cu toată responsabilitatea, că problema poluării de la Pata Rât devine istorie. După ce a fost stopată poluarea apei și a solului, nici aerul din zonă nu va mai avea de suferit în vreun fel. Solul, apa și aerul, elemente ale ecosistemului din zonă, devin, astfel, pe deplin sigure și nepoluante”. 

Instalația de colectare și ardere a biogazului este una integrată, compusă din mai multe subansamble interconectate: o unitate de ardere, un sistem de evacuare a condensului, patru substații de gaz, o rețea de conducte de colectare și transport, respectiv nu mai puțin de 77 de puțuri de degazare răspândite pe întreg corpul depozitului.

Cu o capacitate de procesare de circa 700 mc biogaz/oră, instalația de degazare instalată este una electronică, ultramodernă, motiv pentru care ea va funcționa în regim autonom, fără a fi nevoie de o operare manuală.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Green · 14:48 17.03.2020
    Biogazul se poate capta si folosi ca si combustibil alternativ, pentru a inlocuii combustibilii fosili clasici si prin asta a reduce emisiile de CO2.

    Faptul ca-l captati si apoi ardeti nu inseamna un aer mai curat, inseamna lucru pe jumatate facut, deoarece imi vine greu a crede ca nu ati stiut de ce am scris mai sus.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate