fbpx

 
 
Scrie un comentariu

gunoaie

Deși este oficial închisă, groapa de gunoi de la Câmpia Turzii continuă să funcționeze ilegal. O firmă de salubritate a fost amendată de Garda de Mediu.

Oamenii din zonă se plâng că deșeurile sunt transportate pe timpul nopții, iar ziua sunt împrăștiate de vânt pe terenurile din apropiere. Autoritățile asigură că până în august, cel târziu, rampa de gunoi va fi ecologizată.

Asemenea multor altor gropi de gunoi din România, cea de la Câmpia Turzii trebuia până acum să fie ecologizată. În acte, este închisă și nimeni nu mai poate depozita deșeuri acolo. Oamenii din apropiere susțin însă că mașinile de gunoi continuă să vină, în special noaptea.

Sunt câțiva cetățeni care trăiesc în zonă, sunt două familii de nemulțumiți care într-adevăr de ani de zile de când este acea haldă de gunoi, dacă bate vântul aruncă mizeria la ei în curte”, a declarat Dorin Lojigan - primarul municipiului Câmpia Turzii, potrivit Digi24.ro.

Conducerea Gărzii de Mediu Cluj confirmă că una dintre firmele de salubritate din județ a fost amendată cu 110.000 lei în ultimele 6 luni pentru că a dus gunoi la Câmpia Turzii.

Lucrările de ecologizare a rampei au întârziat din cauza unei hale folosite în trecut pentru sortarea deșeurilor.

„În acest moment suntem în faza în care încheiem contractul, cred că este și redactat, urmează să îl semnăm și firma care a câștigat licitația, urmează să se ocupe de relocarea acelei hale de sortare”, a adăugat Lojigan pentru sursa citată.

Edilul oferă asigurări că în luna august rampa va fi definitiv închisă.

TurdaNews a publicat o informație despre neconformitățile rampei de deșeuri de la Câmpia Turzii, în luna ianuarie.

Citește și:

Compania de Salubritate din Câmpia Turzii, amendată de Garda de Mediu!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate