fbpx
Scrie un comentariu

cristan cimpean salubritate ct

Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA a fost prinsă că nu procedează corect în privința depozitării deșeurilor colectate de pe raza orașului. Practic, deși nu au voie, ei depozitează gunoaiele în apropierea vechii rampe, care oficial este închisă și este în proces de ecologizare.

”Cât privește deșeurile colectate din Câmpia Turzii, noi avem contract cu o firmă din Târgu Mureș, care să ni le ducă la Bihor.”, spune Cristian Câmpean, citat de RefleqtMedia.

Numai că realitatea îl contrazice pe directorul Companiei de Salubritate Câmpia Turzii SA!

Compania, al cărei acționar unic este Municipiul Câmpia Turzii, a fost amendată zilele trecute cu 60.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu Cluj.

Cu această ocazie, s-a dispus și măsuri de eliminare a deșeurilor depozitate în imediata apropiere a depozitului neconform, aflat în curs de închidere, precum și interzicerea depozitării de deșeuri de orice fel pe acel amplasament.

Din câte se pare, procedura utilizată de Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA are la bază încercarea de reducere a costurilor, pentru ca activitatea să nu fie falimentară. La nivelul anului 2018, compania a avut un profit net nesemnificativ de 4.851 lei, la o cifră de afaceri de 5.259.547 lei (există voci care susțin că ”profitul” este doar pe hârtie. La finele aceluiași an, datoriile companiei se ridicau la 2.548.045 lei. Compania funcționează cu peste 80 de angajați, adică cu peste 50% mai mulți decât compania similară din Turda, deși aceasta din urmă deservește un oraș dublu ca suprafață și locuitori.

 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator