fbpx

Scrie un comentariu

turdean dejectii bogata

În ultimele zile, mai mulți turdeni au sesizat un miros ciudat, de grajd, în zona Oprișani. Discuțiile pe această temă s-au purtat și prin intermediul rețelelor de socializare. Cauza acestui miros pare să fie zona Bogata, unde societatea deținută de președintele USR Turda, Emil Turdean, desfîșoară o activitate de împrăștiere a dejecțiilor de animale, ridicate de la ferme de animale din zonă, pe terenurile agricole.

 

Mai mulți cetățeni din Bogata deja au demarat strângerea de semnături pentru a pune capăt acestei acțiuni, în urma căreia se generează un miros insuportabil pentru cei care locuiesc în Bogata. ”Nici nu mai putem ieși din casă! este un miros groaznic!”, ne-a spus un locuitor al satului Bogata, comuna Călărași.

”În zona caselor este ok ca cei cu agricultura să arunce excremente care provin de la animale? Este vorba de Bogata. Eu din câte am citit, nu ar avea voie”, ne-a transmis un alt locuitor, care a făcut și filmulețe cu utilajul care împrăștie excrementele animalelor pe câmpuri, generând un miros pestilențial.

Pe această temă, a scris și Zolty din Bogata, pe blogul lui.

”De mai multe zile este un miros insuportabil în localitatea Bogata, com. Călărași jud. Cluj. Se aruncă dejecțiile de la ferma de porci din apropiere pe pământ ca îngrășământ probabil, dar aerul e insuportabil  și pe căldura asta e dezastru, se simte până la Turda, în Bogata stăm cu geamurile și ușile închise din această cauză, gunoiul de porc pute foarte tare. Probabil că spală gunoiul prin grajdurile unde sunt porcii și după încarcă în cisternă și le aruncă pe câmp, chiar acolo sunt câteva famili, am fost aseară prin zonă, nu am rezistat mult, după cele peste 30 grade de ieri, a bătut soarele peste acele dejecți animaliere, pute foarte, foarte tare, la noi până nu de mult aruncau doar noaptea, dar acum au tupeu și încep de dimineața  .Am auzit că a fost Garda de Mediu, dar nu cred că vor face ceva, problema asta e anuală în această perioadă a anului. S-a inițiat o Petiție în acest sens, da... o să vedem ce efect va avea. Altceva, ce am putea face?”, a scris Zolty pe blogul lui.

Conform informațiilor noastre, dejecțiile porcilor de la ferma din Bogata sunt ridicate de firma liderului USR Turda, Emil Turdean, iar apoi sunt împrăștiate pe terenurile agricole pe care acesta le deține în proprietate sau în arendă.

Pe grupul I Love Turda, coordonat de cei de la T9/USR Turda, nu se menționează nimic despre cel responsabil de răspândirea acestor mirosuri insuportabile.

dejectii grupilove

Oamenii se întreabă cum cei de la Garda de Mediu permit așa ceva. Însă, nu știu că atunci când ”ai bani”, cum se laudă Emil Turdean, poți ”cumpăra” orice! Inclusiv conștiința angajaților unei instituții de stat!

Acum ceva ani, Emil Turdean a fost acuzat că a tras cu arma în 2 persoane. A fost dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, iar apoi, subit, dosarul s-a închis! Motivul: cei doi și-au ”retras” plângerea! Trebuie să vă spun eu de ce și-au retras-o sau înțelegeți singuri?! 😉

emil turdean ziar

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator