fbpx

Scrie un comentariu

cormorani

Un cârd de cormorani au fost filmați pe valea Arieșului, în timp ce stăteau pe malul înghețat, plin de zăpadă, al râului. Cormoranii sunt protejați de legislația europeană, dar specialiștii îi sunt consideră dăunători pentru piscicultură.

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a atras atenția în Parlamentul European, recent, asupra înmulțirii necontrolate a populațiilor de cormorani.

"A se vedea populaţiile de cormorani. (...) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât", a spus Daea, la Bruxelles.

Specialiștii din piscicultură îi dau dreptate ministrului.

”Considerăm intervenţia ministrului agriculturii Petre Daea ca exprimând nu doar poziţia producătorilor din piscicultură din România, dar şi pe cea a fermierilor piscicoli din Europa Centrală şi de Est, împreună cu care au existat consultări anterioare şi alături de care România încearcă să construiască un viitor acestei activităţi vechi de 5.000 de ani cu un rol hotărâtor în menţinerea biodiversităţii şi în salvarea stocurilor de peşte din mediul natural”, a spus Eugen Cătălin Platon, preşedintele asociaţiei Romfish, potrivit Mediafax.

Prezența surprinzătoare a cormoranilor în zonă crează o problemă pentru pescari, în condițiile în care un cormoran consumă câteva kilograme de pește, pentru supraviețuire.

”Sunt păsări diurne și care consumă o cantitate mare de pește pe care-i vânează prin urmărirea lor rapidă sub apă. Nu sunt agreate de pescari din cauza consumului mare de pește care pot fi de lungimi între 5 și 60 de cm, sau pentru că uneori rup plasele de pescuit. În afară de pești consumă melci, moluște, crustacei, viermi și cefalopode mici”, precizează Wikipedia.

În zona Deltei Dunării sunt 3 specii de cormorani. În mod normal, sunt păsări migratoare care iarna migrează spre sud.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator