fbpx
Icon Scrie un comentariu

licitatiii ANAF

Se lucrează de zor la noua variantă de “taxă auto”. Vicepremierul Graţiela Gavrilescu,  ministrul Mediului, a declarat sâmbătă că, în momentul în care va fi găsită o formulă de calcul sustenabilă, o să informeze populaţia.


“În momentul în care vom avea o formulă de calcul care să fie într-adevăr una care să fie sustenabilă, una care să nu poată să fie atacată în instanţă, cu certitudine o să informez populaţia. Şi mai este un lucru extrem de important. Trebuie să creăm posibilitatea fiecărui cetăţean, fiecărui român să afle informaţii despre ceea ce ar putea să-l aştepte.


 De aceea, indiferent de ce se va întâmpla, în modul transparent cu care am lucrat pentru toate actele normative, şi cum şi Guvernul lucrează transparent, nu o să fac altceva decât am cerut colegilor mei să dea, inclusiv prin actul normativ, o perioadă de graţie prin care să purtăm o discuţie, să informăm cetăţenii aşa cum trebuie asupra lucrurilor care se pot întâmpla.(…) în fiecare săptămână (grupul de lucru n.r) încearcă să se întâlnească, astfel încât într-un timp scurt să găsim o variantă. Eu nu vă pot promite azi că varianta va fi într-o lună sau două, ţinând cont că aşa cum am văzut când am plecat la drum ni s-a părut că este un lucru uşor, dar când aplici formule de calcul este un pic mai greu”, a explicat ministrul Mediului.


Gavrilescu a precizat că grupul de lucru încă nu a găsit o formulă care nu poată fi atacată în instanţă şi că nu a putut fi de acord cu ceea ce i s-a adus la cunoştinţă, deoarece o creştere substanţială nu poate fi suportată de anumite persoane care nu au venituri mari, dar au o maşină veche.


 “Despre aşa-zisa, între ghilimele, taxă sau penalitate pe care ar putea să o plătească cei care poluează, am spus la sfârşitul anului trecut că grupul de lucru încă nu a finalizat o formulă care să ne permită să nu poată să fie atacată în instanţă de orice persoană fizică sau juridică şi, în acelaşi timp, am spus atunci că am fost atentă pe ceea ce mi s-a adus la cunoştinţă şi nu am putut să fiu de acord, pentru că o creştere substanţială nu poate să fie suportată de anumite persoane care nu au venituri mari şi au în schimb o maşină care poluează.


În acelaşi timp, precizez: formula de lucru trebuie să ia în calcul mai mulţi coeficienţi de care trebuie să ţinem seama, de emisiile de CO2, de norma de poluare şi de capacitate, de cilindree şi aşa mai departe. Deci eu vă promit în schimb un lucru: că ne interesează foarte mult sănătatea noastră, că încă o dată dăm dovada că nu stăm degeaba şi ca încercăm să găsim variante, astfel încât să fie şi în concordanţă cu directivele europene, dar să ne gândim foarte bine şi la generaţiile viitoare care trebuie să trăiască într-un mediu curat şi într-un mediu sănătos”, a spus Graţiela Gavrilescu.


Aceasta a subliniat că nu trebuie să mai vorbim despre taxă, deoarece varianta care se încearcă să se găsească nu este taxă, relatează AGERPRES.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator