fbpx

Scrie un comentariu

statie gpl ct

Garda De Mediu Cluj a sancționat cu o amendă contravențională societatea care a deschis o stație GPL în Câmpia Turzii, în cartierul Insulă, pe strada Luncii, impunându-se și măsura de interzicere a desfășurării activității de distribuție GPL la punctul de lucru de pe strada Luncii nr. 14, până la obținerea Autorizației de Mediu.

 

Măsura a fost luată după ce în presă s-a anunțat că s-a deschis stația GPL, deși aceasta nu funcționa conform legislației în vigoare.

”Instalația de distribuție GPL existentă în prezent pe amplasament a fost preluată la jumătatea anului de către actualul administrator al societății.

Reglementarea amplasării stației, atât constructiv cât și din punct de vedere al protecției mediului a fost demarată în luna martie 2018, aflându-se în prezent în procedura de obținere a actelor de reglementare.

Pentru neconformitățile constatate, societatea a fost sancționată contravențional și s-a impus măsura de interzicere a desfășurării activității de distribuție GPL la punctul de lucru mun. Câmpia Turzii, str. Luncii nr. 14, până la obținerea Autorizației de Mediu”, a precizat Comisarul Șef valentin Suciu, de la Comisariatul Județean Cluj al Gărzii Naționale de Mediu.

”După multe încercări și obstacole, stația GPL din Câmpia Turzii și-a început activitatea. (...) Proprietarul stației, Cristi Pruneanu, își așteaptă clienții, cu gaz petrolier lichefiat”, anunța presa locală, la începutul lunii decembrie 2018 (03.12.2018), deși stația respectivă încă nu avea avizele necesare.

În primăvara anului trecut s-a depus o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amplasare staţie mobilǎ GPL”, propus a fi amplasat în Cîmpia-Turzii, str. Luncii, nr. 14, judeţul Cluj, titular SC ROMBALCANIKA INVEST SRL-D.

Inițial, la înființare societatea avea doi acționari: Șumandea Claudiu Teodor (50%) și Turean Bogdan Ilie (50%). Acum, Garda de Mediu spune că un nou administrator al societății a preluat stația GPL, iar presa locală a menționat numele Cristi Pruneanu.

Consiliul Local Câmpia Turzii a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru lucrarea Construire platformă betonată în vederea amplasării unei stații de alimentare GPL tip Skid suprateran cu V=5000 l și cabină de comandă pe strada Luncii nr. 14, în ședința din 29 noiembrie 2018. În momentul în care a fost deschisă activitatea stației, nu exista nicio lucrare de acest gen! Acum, Garda de Mediu spune că nici măcar nu există eliberată o autorizație de mediu pentru funcționarea stației!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator