fbpx

Scrie un comentariu

zeng1

Pe lângă faptul că finalizarea sa a întârziat de câțiva ani, proiectul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) este criticat tot mai des de primarii localităților asociate în urmă cu mai mulți ani. Primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, spune că proiectul ”este perimat și depășit din punct de vedere tehnic”.

 

“În opinia mea, consider că acest CMID este perimat și depășit din punct de vedere tehnic. În timp ce noi ne străduim să deschidem prima celulă de depozitare, în toată Europa deșeurile se incinerează și se scapă de ele rapid. Situația deșeurilor din județul nostru este tot mai dificilă și până la deschiderea primei celule, suntem la mâna rampei de deșeuri din Bihor.

Practic, dacă administratorii rampei doresc, pot mări tarifele după pofta inimii.”, a spus Zeng, citat de RefleqtMedia.

Critici la adresa CMID a lansat și primarul din Turda, Cristian Matei, care a considerat că este imposibil să fie pus în practică în forma gândită, respectiv existența unei singure societăți care să colecteze și să transporte deșeurile din toate localitățile județului. Matei a invocat ideea că pentru o administrația unei localități este foarte greu să controleze și să impună anumite proceduri în cazul unei firme cu care are o legătură directă, contractuală, iar în cazul în care deșeurile ar fi colectate și transportate de o firmă care ar fi în relație cu Consiliul Județean sau cu o ascoiație condusă la nivel județean, controlul ar fi imposibil. Primarul turdean consideră că fiecare localitate poate să-și gestioneze partea de colectare, iar partea de transport, de la rampele de tranzit (una dintre ele fiind la Mihai Viteazu), să fie gestionată de societatea care va prelua administrarea locației în care se vor duce toate deșeurile din județ.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator