m install
petlinii
nello construct

Construcția Centrului de Management Integrat al Deșeurilor avansează în ritm susținut

floris

În contextul condițiilor meteorologice extrem de favorabile din ultima perioadă,  lucrările de edificare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (C.M.I.D.) în județul Cluj avansează în ritm alert. 

 

Lucrările de remediere a alunecărilor de teren la amplasament, respectiv cele de consolidare a versantului pe care este amplasată celula de depozitare, sunt foarte aproape de finalizare. Profitând și de vremea extrem de favorabilă lucrărilor de construcții, investiția avansează în ritm rapid. Astfel, estimăm că prima celulăde depozitare va fi dată în folsință în cursul anului viitor”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.   

În ceea ce privește celula de depozitare, până în acest moment au fost realizate o serie de lucrări ce au vizat continuarea construcției digului nordic și, respectiv, a execuției de terasamente pe dig. De asemenea, au fost executate lucrări de profilare a fundului celulei, taluzându-se părțile ei interioare și exterioare, în paralel cu săparea de rigole. Totodată, a fost finalizat drenul de fund în zona sub-celulei numărul 2 și s-a continuat execuția acestuia în sub-celula numărul 3. În continuare, au fost executați primii 50 de centimetri din umplutura de pământ peste drenul de fund, acolo unde acesta a fost instalat, respectiv a fost finalizată grinda de ghidaj pe tronsonul 10 dar și execuția piloților de dren pe tronsonul 9 și continuarea execuției acestora pe tronsonul 10 al consolidării. Nu în ultimul rând, s-a realizat impermeabilizarea bazinului de levigat și au fost făcute umpluturile perimetrale pe lângă acesta, dar și lucrări permanente de trasare, măsurare, întreținere accese și platforme.

În ceea ce privește Zona tehnică, până în momentul actual au fost executate parțial fundațiile pentru consolidarea lamelelor de beton din zona platformei de compost, continuându-se, în paralel, excavarea zonei adiacente halei numărul 1, în vederea aducerii terenului la cota prevăzută prin proiect. 

Referitor la lucrările de consolidare a amplasamentului ca urmare a intervențiilorneconforme realizate de vechiul antreprenor, până în momentul de față au fost executați integral piloții de dren pe tronsonul 9, continuându-se execuția piloților de dren pe tronsonul 10. De asemenea, au fost executate lucrări de excavații în aval de structura de sprijin, toate soluțiile necorespunzătoare identificate fiind deja evacuate la halda din vecinătatea organizării de șantier.

Biroul de presă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 72 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: