fbpx
1 Comentariu

CMID Cluj

În contextul condițiilor meteorologice extrem de favorabile din ultima perioadă,  lucrările de edificare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (C.M.I.D.) în județul Cluj avansează în ritm alert. 

 

Lucrările de remediere a alunecărilor de teren la amplasament, respectiv cele de consolidare a versantului pe care este amplasată celula de depozitare, sunt foarte aproape de finalizare. Profitând și de vremea extrem de favorabilă lucrărilor de construcții, investiția avansează în ritm rapid. Astfel, estimăm că prima celulăde depozitare va fi dată în folsință în cursul anului viitor”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.   

În ceea ce privește celula de depozitare, până în acest moment au fost realizate o serie de lucrări ce au vizat continuarea construcției digului nordic și, respectiv, a execuției de terasamente pe dig. De asemenea, au fost executate lucrări de profilare a fundului celulei, taluzându-se părțile ei interioare și exterioare, în paralel cu săparea de rigole. Totodată, a fost finalizat drenul de fund în zona sub-celulei numărul 2 și s-a continuat execuția acestuia în sub-celula numărul 3. În continuare, au fost executați primii 50 de centimetri din umplutura de pământ peste drenul de fund, acolo unde acesta a fost instalat, respectiv a fost finalizată grinda de ghidaj pe tronsonul 10 dar și execuția piloților de dren pe tronsonul 9 și continuarea execuției acestora pe tronsonul 10 al consolidării. Nu în ultimul rând, s-a realizat impermeabilizarea bazinului de levigat și au fost făcute umpluturile perimetrale pe lângă acesta, dar și lucrări permanente de trasare, măsurare, întreținere accese și platforme.

În ceea ce privește Zona tehnică, până în momentul actual au fost executate parțial fundațiile pentru consolidarea lamelelor de beton din zona platformei de compost, continuându-se, în paralel, excavarea zonei adiacente halei numărul 1, în vederea aducerii terenului la cota prevăzută prin proiect. 

Referitor la lucrările de consolidare a amplasamentului ca urmare a intervențiilorneconforme realizate de vechiul antreprenor, până în momentul de față au fost executați integral piloții de dren pe tronsonul 9, continuându-se execuția piloților de dren pe tronsonul 10. De asemenea, au fost executate lucrări de excavații în aval de structura de sprijin, toate soluțiile necorespunzătoare identificate fiind deja evacuate la halda din vecinătatea organizării de șantier.

Biroul de presă

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Alexandru Saliste · 08:06 09.11.2018
    Pai sa vedem: am intrat in UE in 2007, aveam un termen pana in 2014 ( adica 7 ani) sa inchidem toate gropile neconforme si sa construim altele, am avut la dispozitie bani europeni si ? Suntem in 2018 gargaragiilor !
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator