fbpx
Icon Scrie un comentariu

curatenie nationala

La nivelul județului Cluj, au fost implicați: 57 de localități, cca. 12.000 voluntari din care  4.349 de voluntari din școli, 752 de voluntari din companii, 515 voluntari din rândul autorităților.

 

Instituțiile participante: Consiliul Județean Cluj, Instituția Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Turda, Primăria Municipiului Câmpia Turzii, Primăria Municipiului Dej, Primăria Municipiului Gherla, Primăria orașului Huedin, Primarii din 53 comune ale județului Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria, Armata Română, Penitenciarul Gherla, Școala de agenți de Poliție Septimiu Mureșan, Direcția de Sănătate Publică, Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Someș –Tisa și Administrația Bazinală de Apă Mureş, Direcția Silvică, Salvamont, Salina Turda.

Partenerul economic principal al campaniei, Kaufland România, a susținut organizația încă din 2010. Dar, în total, 50 de companii au sprijinit inițiativa. În judetul Cluj partenerii principali Bosch România, DeLonghi România, Sykes și Kesz au participat la ziua de curățenie cu voluntari în locațiile din Hoia și Sf. Ioan.

,,Mulțumim tuturor participanților, voluntarilor, pentru faptul că au alocat câteva ore pentru un proiect ecologic și totodată civic. Am susținut și ne-am dorit ca acest eveniment să fie – prin amploarea sa, un exercițiu de conștientizare și de educație privind mediul dar și de colectare selectivă. Deși de la an la an constatăm cantități mai mici de deșeuri aruncate în natură, puterea exemplului trebuie promovată”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

,,Am fost copleșiți de susținerea pe care a avut-o Let`s Do It, Romania! într-un an dificil din foarte multe puncte de vedere, de la contextul politic și social, la diverse provocări din partea vremii sau organizatorice. Cu toate acestea, am reușit cea mai mare mobilizare de până acum. Chiar dacă, aparent, vorbim despre o singură zi de curățenie pe an, efectele ei se văd mult după, în mentalitatea oamenilor despre deșeuri și despre puterea de a schimba în bine România. În urma ei rămân conștiința civică și respectul față de natură. Mulțumim tuturor celor care au dat câteva ore din timpul lor de week-end pentru Let`s Do It, Romania!”, a declarat Ionuț Iordăchescu, Project Manager.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator