Termopane Maxi Prest
Scrie un comentariu

vanturel

Azi s-a desfășurat o acțiune de inelare a unor pui de vânturei, în cadrul ariei protejate Natura 2000, aflată în custodia Asociației Grup Milvus. În zona Turzii se află singura colonie de vânturel de seară din Transilvania!

 

”Ne vom cățăra la cuib și vom prezenta păsările publicului interesat. Păsările vor primi inele de recunoștere, cu speranța că peste ani le vom reobserva și vom știi mai multe despre traiectoria și modul lor de viață.”, au explicat organizatorii.

Citește și:

Acțiune inedită, cu public, la Turda: inelarea puilor de vânturei

În zona Turzii există un perimetru de protejare Natura 2000. În acest perimetru se regăsește singura colonie de vânturel de seară din Transilvania, iar conservarea coloniilor de cioară de semănătură și a pajiștilor din sit reprezintă o condiție pentru supraviețuirea acestei păsări.

”Vânturelul de seară este singura specie de pasăre răpitoare migratoare de pe meleagurile noastre, care cuibărește în colonii. În ultimele decenii efectivele vânturelului de seară au suferit un declin accentuat, motiv pentru care constituie specie prioritară în Uniunea Europeană. Deoarece vântureii nu-și fac cuib, sunt dependenți de existența cuiburilor de cioară, și în special a celor construite de ciorile de semănătură. Datorită acestui fenomen, soarta vântureilor de seară este strâns legată de starea de conservare a ciorii de semănătură.”, se precizează pe siteul Milvus Group.

Vezi mai jos un videoreportaj realizat la acest eveniment:

output EzU5Sm

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator