Live Video
 

Proiect ”Acord de parteneriat cu mediul”: Credem că se poate mult mai bine de atât...

modulo 550

terran 650

Față de ceea ce am întâmpinat în prima săptămână de monitorizare, lucrurile s-au schimbat puternic dar probabil insesizabil față de cei mai putin conștienți.

Suntem în cea de-a șasea săptămână acum și credem că se poate mult mai bine de atât, că ne putem bucura de un oraș cu adevărat curat, fără sticle goale și ambalaje la fiecare pas, fără mucuri de la țigară încă aprinse în drumul nostru.

Față de săptămâna anterioară nu am observat prea multe îmbunătățiri, în majoritatea zonelor problematice situația rămânând aceeași. Totuși, parcurile devin mai curate, de asemenea și zonele din imediata apropiere a acestora, spre exemplu, parculețul de pe strada Avram Iancu este mai curat decât săptămâna trecută, dar nu în totalitate.  Intrarea în piața din Micro 3 a revenit la starea de acum două săptămâni, o mare parte a deșeurilor fiind aruncate în afara containerelor. Se găsesc o multitudine de reziduuri lângă gardurile vii din jurul blocurilor, mai ales in zona Micro. Unele spații verzi sunt exagerat de murdare, cetățenii neținând cont dacă acesta se află către periferie (strada G. Barițiu, nr. 183, strada Panseluțelor, lângă bloc A4, strada Clujului nr. 102-106, 157) sau în zone centrale, aglomerate (lângă Penny, ambele spații din lateralul magazinului).

Totodată, străzile Făgăriște, Răzoare, Aleea Castanilor, Livezilor, Drumul Ceanului (lângă stația de autobuz), Stadionului, Calea Victoriei (în spate la Materna, în apropierea Bisericii Greco-Catolice), Liviu Rebreanu, Toamnei, Al. I. Cuza (nr. 141), Nicolae Iorga (malurile Văii Racilor), Ecaterina Teodoroiu, intersecția cu Avram Iancu, Punții, Zambilelor (nr. 10, bloc V4, lângă scara E) au rămas în exact aceeași situație deplorabilă ca până acum.

După activitatea de vinerea trecută, în cadrul căreia am igienizat o parte din Malul Arieșului, zona din apropierea sediului ISU, suntem dezamăgiți de ignoranța și inconștiența concetățenilor. Anumite persoane au dat jos pancartele realizate de noi. Totuși, asta nu ne oprește din activități și nu ne face să rămânem fără speranță.

Mălina Poclid

Manager proiect


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 28 aprilie, ora 11.00:

Fotbal. Sticla Arieșul Turda - AS Viile Dejului

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...