Live Video
 

Proiect ”Parteneriat cu mediul”: Au fost ecologizate multe spații din cele pe care le-am menționat săptămânile trecute

modulo 550

terran 650

Rezultatele activităților noastre, cât și ale celor inițiate de Primărie, se pot vedea acum la o scară mai largă, în întreg perimetrul orașului. Pozele o demonstreaza. Totuși, există o mulțime de zone care au rămas în aceeași stare ca în prima săptămână de monitorizare.   

    

Au fost ecologizate multe spații din cele pe care le-am menționat săptămânile trecute, cel mai important dintre acestea fiind malul Arieșului lângă sediul ISU, ecologizat de noi, elevii de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, în cadrul activității  Am adoptat un spațiu verde! , în parteneriat cu Primaria, cu ISU, Domeniul Public, instituții implicate, de asemenea, și în proiect. Acum, spațiul verde de lângă blocul de garsoniere de la Piața Romană a fost igienizat, la fel și intersecția cu strada Traian. Din nefericire, în cea de-a doua zonă menționată, curățenia pare superficială din cauză că deșeurile revin la locul lor binecunoscut.

De asemenea, spațiile din apropierea Parcului Teilor, strada Roșiori (Valea Racilor), chioșcul dezafectat de lângă Spitalul Municipal (strada Andrei Mureșanu), intrarea în piața din Micro 3 au fost incluse în acțiunile de ecologizare de care a avut orașul parte în ultima lună. De cealaltă parte rămân locațiile menționate în rapoartele din săptămânile precedente, pentru care cetățenii care locuiesc acolo nu au niciun respect, dovadă situația dezagreabilă în care acestea se află: străzile Făgăriște, Răzoare, Aleea Castanilor, Livezilor, Drumul Ceanului (lângă stația de autobuz), Stadionului, Calea Victoriei (în spate la Materna, în apropierea Bisericii Greco-Catolice, lângă Penny, ambele spații verzi din lateralul magazinului și altele), Liviu Rebreanu, Toamnei, Clujului (nr. 102-106, 157), Al. I. Cuza (nr. 141), Nicolae Iorga (malurile Văii Racilor), Ecaterina Teodoroiu, intersecția cu Avram Iancu, Punții, Ion Corvin (mai ales în interiorul clădirii abandonate), Zambilelor (nr. 10, bloc V4, lângă scara E), Gheorghe Barițiu (în apropierea casei cu nr. 183), părculețul de pe Avram Iancu. Suntem în luna curățeniei, Primăria a îndemnat locuitorii orașului să contribuie la eliminarea deșeurilor, așa încat să întâmpinăm Paștile cu un oraș complet curat, cu care să ne mîndrim în fața nenumăraților turiști care, cu siguranță, ne vor vizita și în acest an.

Totuși, în urma constatărilor, suntem mult mai optimiști referitor la viitorul acțiunii de monitorizare pe care o efectuăm cât și, implicit, la cel al orașului în care trăim, pentru că o mare parte din probleme s-au rezolvat, prin contribuția administratiei locale. Să nu uităm, totodată, că și această curățenie realizată trebuie păstrată. De cine? De toți cetățenii.  


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...