fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

 

Municipiul Turda, cu sediul în Turda, judeţul Cluj, cod poştal 401184, derulează proiectul ”Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Depozit deșeuri periculoase U.C.T. – Poșta Rât”.

Proiectul a câştigat o finanţare nerambursabilă prin Programul Operațional Sectorial „Mediu”, Axa Prioritară 2, Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor contaminate istoric, D.M.I: 2.2, Reabilitarea zonelor poluate istoric, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Direcţia Generală AM POS Mediu, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu”.

Valoarea totală a proiectului este de 81.931.471 Lei, fără TVA, din care 80% provine din Fondul European de Dezvoltare Regională, 18% din bugetul de stat și 2% din bugetul local al Municipiului Turda.

Obiectivul general al acestui proiect de remediere este limitarea impactului activităţilor poluatoare anterioare asupra sănătății umane și mediului înconjurător, reducerea mobilităţii contaminanţilor prezenţi pe sit, pentru a se păstra solul la condiţiile standard pentru utilizarea ca spaţiu verde pentru accesul public, pentru includerea zonelor peisagistice (plantare de vegetaţie) şi transformarea în spaţiu recreativ pentru accesul populaţiei. Scopul principal pentru acest proiect, este eliminarea surselor de la suprafaţa şi de mică adâncime a contaminanţilor şi a riscului de contact pentru utilizatorii sitului, eliminarea poluantului care reprezintă un  pericol pentru sănătatea populaţiei din zonă, şi nu numai.

Proiectul se implementează în localitatea Turda, pe o durată de 33 luni, în perioada 11.07.2011.-10.04.2014 şi este cofinanţat din Fondul de Coeziune/Fondul European de Dezvoltare Regională. 

(Comunicat)

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator