fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

15 peşteri din judeţele Bihor, Alba şi Cluj vor fi închise pentru a se conserva liliecii. Acţiunea face parte din cadrul proiectului Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău derulat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor în colaborare cu Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România şi cu Institutul de Speologie „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca.

Astfel, vor fi închise sau modificate grilajele deja existente de la peşterea cu Apă din Valea Leşului, peştera Vadu Crisului, Bătrânului, Aştileu, Ţiclului, Tăşad, Betfia, Ciur-Izbuc, Fănaţe, Coliboaia, Măgura, Onceasa, Humpleu, Huda lui Papară şi Peştera Liliecilor din Cheile Ampoiţei.

Proiectul are scop asigurarea pe termen lung a conservării populaţiilor de lilieci în arealul proiectului prin activităţi concrete de conservare precum închiderea peşterilor, schimbarea iluminatului în unele habitate subterane şi modificarea rutelor de vizitare în peşterile turistice, pentru evitarea deranjării liliecilor.
 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate