fbpx

Untitled design High Quality 13

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

diana oncioiu

Diana Oncioiu, reporter la publicația alternativă Dela0 și membru al echipei Să Fie Lumină, a fost desemnată câștigătoare Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism 2020, pentru investigațiile sale privind modul în care sunt judecate în instanțele naționale faptele de abuz sexual comise asupra minorilor.

Diana Oncioiu a adus la lumină o realitate dureroasă din instanțele românești: modul în care sunt judecate faptele de abuz sexual cu victime minori și tendința judecătorilor de a porni de la premisa că actul sexual s-a produs și cu acceptul copilului-victimă. Aceasta, într-un sistem care continuă să culpabilizeaze victima, în ciuda condamnării Statului român la CEDO „pentru încălcarea obligației sale de a proteja legal împotriva tratamentelor degradante și de a urmări interesele superioare ale minorilor în aplicarea actelor de justiție”.

Materialul curajos, detaliat și atent documentat pe care l-a scris pe tema judecării în instanțele românești a abuzurilor sexuale asupra minorilor, dar și celelalte subiecte pe care le-a investigat, au impresionat juriul și ne-au convins că Diana Oncioiu merită din plin Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism.

Credem cu tărie că jurnalismul de investigație are nevoie de susținere și încurajare în România și că sunt necesare investigații de calitate, asmenea celei realizate de către laureata de anul acesta, pentru a umple golul creat în mass media.

Ca atare, oferim acest Premiu jurnaliștilor români cu rezultate remarcabile și organizăm în continuare ateliere dedicate presei, implicând profesioniști din România și din străinătate”, precizează Nicolae Rațiu, Președintele Fundației Caritabile a Familiei Rațiu.

În prezent jurnalist la publicația alternativă Dela0 și membru al echipei proiectului colaborativ Să Fie Lumină, realizat în parteneriat de Dela0.ro și Centrul de Investigații Media, Diana Oncioiu a lucrat timp de cinci ani în televiziune, la posturile Realitatea TV și Digi24.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate