fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

Coronavirus Timisoara

Mai mulți jurnaliști au inițiat o petiție privind garantarea libertății de exprimare pe perioada pandemiei de coronavirus.

Zilnic în jurul orei 13 se prezintă cifre seci, astăzi spre exemplu:  2.460 persoane infectate, 252 vindecate, 85 de decese la nivel național. Fără o statistică concretă pe localități, județul Cluj, regiuni, număr recent de îmbolnăviri, locul de proveniență al persoanelor infestate etc. Totul nefăcând altceva decât să aplifice și mai mult starea de incertitudine și tensiune în care ne aflăm toți în această perioadă.

Zvonistica este la ea acasă…„am auzit că și acolo și dincolo”…știu eu l-au dus cu izoleta, sigura are coronavirus” etc. Opinii diferite mai mult sau mai puțin întemeiate, atâta timp cât o sursă OFICIALĂ nu confirm informația, nu poți difuza un astfel de articol.

Ungaria spre exemplu, publică numărul de cazuri de COVID-19 PE JUDEȚE. Iată ce titrează Monitorul de Cluj:

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/79083-ungaria-publica-numarul-de-cazuri-de-covid-19-pe-judete-romania-il-ascunde-in-continuare#sthash.ryDIfObU.dpbs

Vrem garantarea libertății de exprimare a tuturor jurnaliștilor, astfel încât informațiile livrate publicului să fie transparente, clare și exacte, pentru a avea măsura reală din punct de vedere economic și social, cu privire la felul în care criza generată de Covid 19 în România afectează cetățenii.

Semnează petiția către autorități inițiată de Mihai Dan Coșer, pentru garantarea transparenței și informarea corectă a cititorilor de către presă

https://campaniamea.declic.ro/petitions/garantarea-libertatii-de-exprimare-este-esentiala-in-timpul-crizei-covid19?share=a720270e-8108-4bf6-b295-3096fef7dc4e&source=email-share-button&utm_source=email

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Ge · 17:05 01.04.2020
    Nu stiu, dar daca spui ca doar in Suceava, Cluj si Bucuresti sunt cazuri, oamenii o sa iasa mai mult pe afara, ca doar la ei nu este inca, spunand stasticile.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate