fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

3 Comentarii

cenzura

În cursul zilei de azi, jurnaliștii clujeni au aflat, cu stupoare, că nu vor mai primi informații despre situația COVID-19 la nivelulu județului Cluj. Prefectul Mircea Abrudean spune că este o directivă ”de sus” și că nu are ce face, decât să o respecte!

”Decizia este in acest moment, din pacate, ca toată comunicarea sa se realizeze prin GCS. Nu mai pot furniza informații despre rezultatele testelor, despre pozitivi, despre starea lor de sănătate. Este o decizie națională, nu am niciun cuvânt de spus în aceasta privinta, chiar dacă personal vad lucrurile diferit. O sa va comunic mai departe doar ceea ce se permite, până la noi dispozitii”, le-a transmis prefectul Mircea Abrudean jurnaliștilor.

Practic, aceștia nu vor mai avea acces la informațiile din județ, în ceea ce privește COVID-19.

Până acum, prefectul comunica zilnic astfel de informații, existente la nivel de județ, respectiv numărul persoanelor testate, numărul păersoanelor infectate, numărul persoanelor aflate în carantină și numărul persoanelor aflate în izolare. Jurnaliștii nu vor mai primi astfel de informații.

Jurnaliștii clujeni s-au arătat revoltați de această măsură și au atras atenția că există zvonuri cu infectați, în diverse localități, iar dacă nu există informații OFICIALE transmise, acest tip de zvonuri se vor amplifica, mai ales în condițiile în care reprezentanții presei nu mai au acces la informații oficiale.

Informațiile se vor furniza doar centralizat, în fiecare zi la ora 13.00, mai mult statistic, de către Grupul de Comunicare Strategică, fără a se menționa situația pe județe.

Ultimul buletin informativ este cel de azi, care poate fi citit AICI.

Primăria Turda a anunțat azi că va face publice, zilnic, datele privind situația COVID-19 la nivelul municipiului.

Citiți aici:

130 de izolați la domiciliu, în Turda

IMG 20200321 163813

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Carmen · 14:25 21.03.2020
  O porcărie!
  Lipsa de informare crează o panică și mai mare! E clar că au ceva de ascuns și sunt depășiți de situație! Lasă loc de interpretări și de speculații, unde e transparența, libertatea de exprimare, îndemnul la solidaritate.......solidaritate cu ce? Ne țin în beznă ca pe vremea „împușcatului”?.......

  Transmit doar ce și cât vor ei, vechile metehne nu au pierit.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Anonim · 16:06 21.03.2020
  @Carmen Stare de urgenta ! La momentul instituirii n-am vazut nici un articol critic scris de jurnalistii stupefiati, vis a vis de decretarea starii de urgenta.
  Starea de urgenta are o conotatie grava in memoria colectiva, insa politicienii romani au reusit sa bagatelizeze si acest lucru.

  Starea de urgenta inseamna ca va pot tine in bezna sau chiar mai rau in numele a ce vreti dumneavoastra.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Gelu FLOREA · 20:13 21.03.2020
  @Anonim Stare de urgență este și la noi și în Vest.
  Dacă dvs vreți să avem o ”stare de urgență” de tip comunist, este alegerea dvs. Alegerea mea, în 1989, a fost aceea a unei democrații de tip vest-european. Acolo se dau situațiile respective.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate