fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

horea 01

Un nou scandal în mass media turdeană, după ce jurnalistul Horea Hudrea de la InfoArieș, jurnalist aflat în cercul apropiat al celor de la T9/USR Turda, a scris un articol bazat pe MINCIUNI, cu scopul de a face ”dezvăluiri compromițătoare” cu privire la Salina Turda, care ulterior să fie speculate politic de acoliții lui, așa cum s-a mai întâmplat. Numai că... după ce directorul demisionar l-a amenințat cu procesul, Horea Hudrea a șters cu mânuța proprie tot ”rahatul” jurnalistic aruncat în spațiul public. Parțial!

 

Spun ”parțial” pentru că jurnalistul s-a folosit de o șmecherie: articolul cu ”invențiile” privind demisia directorului de la Salina Turda a fost distribuit de dimineață pe Facebook, cu titlul mincinos, însă dezmințirea informațiilor publicate s-a făcut abia spre după-amiază, iar această dezmințire nu a mai fost distribuită pe Facebook, pentru ca oamenilor să le rămână în cap minciunile distribuite anterior!

Jurnalistul este ”girat” chiar de Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj, care îi ia apărarea în ciuda derapajelor sale evidente. 

”Unghiul de abordare al unui subiect de presă este apanajul autorului și ține de libertatea presei. Atâta vreme cât autorul este de bună credință, iar acest lucru se prezumă, nu îl putem decât încuraja să aibă o atitudine curajoasă față de puterea locală, oricare ar fi aceea.

Reamintim că cea mai înaltă autoritate în domeniu, CEDO menționează că „libertatea în domeniul presei scrise include, de asemenea, si recurgerea la o anume dozã de exagerare, chiar de provocare.” (cazul Dalban c. României)

Cu alte cuvinte presei îi este tolerată, în spiritul unei societăți democratice și pluraliste, o oarecare doză de exagerare sau chiar de provocare daca aceasta este in interesul public”, susține Colegiul de Conducere al APPC Cluj.

Deci... care-s minciunile?

Horea Hudrea a scris că directorul Salinei Turda, Marius Mureșan, și-a dat demisia pentru că nu ar fi vrut să semneze două facturi de plată, una cu penalități pentru lucrări la vechea intrare (100.000 de lei) și una pentru mentenanța serviciului de supraveghere video (85.000 de euro).

”Surse din Salina Turda vorbesc însă de refuzul directorului general de a semna două facturi cu probleme. Lui Mureșan i s-ar fi cerut să semneze o factură de penaltăți de 100.000 de lei pentru lucrările la intrarea veche. Penalitățile de întârziere ar fi fost calculate pentru că lucrările de modernizare nu au fost finalizate la timp. Mureșan a refuzat să semneze factura deoarece a preluat șefia Salinei ulterior perioade de execuție a lucrărilor și nu existau dovezi clare că Salina ar fi exercitat anterior toate modalitățile de control ori somare a constructorului. 

Adevărata bombă a fost însă o factură pentru servicii întreținere prin care ar fi urmat să se plătească peste 80.000 de euro pentru mentenanța camerelor video și a barierelor de control. ”La această sumă aveai impresia că vor să supravegheze Salina direct prin satelit și cu drone din stratosferă. Parcă era abonamet la NASA. Era mentenanță, nici macar montare de echipamente noi”, spune o sursă internă din Salina Turda”, a scris jurnalistul, folosind aceeași ”rețetă” cu ”surse” inventate (că dacă un jurnalist primea atâtea informații false de la o ”sursă”, câte primește el, renunța demult la acea sursă!).

Directorul demisionar, Marius Mureșan, un tip dintr-o bucată, nu a putut ingera mizeriile jurnalistului și l-a contactat pentru a ”lămuri” lucrurile. În urma discuției dintre cei doi, Horea Hudrea a revenit și a dezmințit, practic, tot articolul cu care a încercat să facă ”valuri”. Marius Mureșan a precizat că toate informațiile publicate erau invenții, inclusiv sumele și motivele precizate în articol.

Jurnalistul girat de APPC Cluj și susținut de T9/USR Turda s-a ”scos”: ”InfoAries.ro a publicat astăzi un articol în care menționa că demisia directorului Salinei s-ar datora refuzului acestuia de a semna două facturi cu probleme. În articolul original este precizat în mod expres faptul că informațiile nu sunt confirmate oficial.Asta pentru că știind că a spus minciuni, nu a avut ”biluțe” să meargă în instanță, așa cum am procedat eu în procesul cu Andrei Suciu, vicepreședintele USR Turda, care a fost implicat în protejarea jafului de la Zoo Turda, lucru pe care l-am demonstrat în două instanțe, procesul fiind câștigat definitiv de către mine.

Citește mai mult:

Tribunalul Cluj a spus clar: Andrei Suciu ascunde informațiile despre jaful de la Zoo Turda! Andrei, până când mai taci?!

Printscreen după dezmințirile publicate (care, repet: nu au mai fost promovate pe Facebook!):

horea 02

Și dacă ați crezut că acest articol este singular pentru jurnalistul ”girat” de APPC Cluj, puteți citi și articolul de mai jos (și altele menționate în el):

Cât de mincinos poți să fii, Horea Hudrea?! ”Sunt maestru al dezinformării!”, se laudă el!

De menționat că Horea Hudrea a încasat în anul 2018, prin intermediul societății lui Mindsurf SRL, 26.500 de lei, deși siteul său nu se califică pentru a atrage publicitate, din cauza audienței insignifiante. Practic, banii au venit ”din alte motive”, iar multitudinea de articole manipulatorii sau mincinoase de-a dreptul s-ar putea să aibă legătură cu acești bani.

Societatea lui Horea Hudrea, Mindsurf SRL, a fost cooptată într-un proiect al Asociației T9, latura ong-istă a USR Turda, care viza ”păparea” banului public de la Consiliul Județean, prin intermediul unui proiect șmecheros pe baza căruia erau finanțate siteurile Cotidian de Turda (al Asociației T9, care a încheiat anul 2018 în pierdere financiară) și siteul lui Horea Hudrea. Proiectul nu a fost dus la final, iar Consiliul Județean s-a prins de șmecherie și nu le-a mai dat niciun ban! probabil, din acest motiv Cotidian de Turda SRL, societatea celor de la T9, a încheiat anul 2018 cu pierderi financiare, Andrei Suciu fiind incapabil să gestioneze un proiect media pe profit.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator