fbpx

pmp 1300x300

Scrie un comentariu

alex nedea

Centrul Rațiu pentru Democrație anunță laureatul ediției a V-a a Premiului Ion Rațiu pentru Jurnalism, Alex Nedea, Recorder. Ceremonia de decernare are loc în data de 20 mai, ora 15.30 la Double Tree by Hilton, sala Ball Room, în cadrul evenimentului anualRațiu Dialogues on Democracy.

 

Nominalizat pentru “Dumnezeul achizițiilor. Alex Nedea, alături de David Muntean, a săpat onest în ogorul de informații despre achiziții și a găsit o pepită de aur: un nod al relațiilor de corupție care leagă persoane din vârful ierarhiei politice cu un ierarh aparent mărunt. Informațiile generate de investigația propriu zisă sunt cu atât mai percutante cu cât multiplele calități ale eroului principal al video-anchetei îi dau acestuia o aură de haz/necaz. Așa se face că ancheta a devenit vedetă a produselor de investigație din ultimele luni.“

Alex Nedea și-a început cariera în 2004 în departamentul educațional al cotidianuluiAdevărul, ulterior fiind angajat al departamentului reportaj al Jurnalului Național. În martie 2008 s-a alăturat televiziunii Realitatea TV ca jurnalist de investigație. A lucrat în echipele de investigație ale Jurnalului Național, cotidianului Adevărul și în echipa emisiunii “În premieră”, difuzate de Antena 3, unde realizar documentare despre situația curentă.

Este laureatul Premiului pentru Jurnalism de Investigație (2011), decernat de Clubul Român de Presă și al “European Reporter” Grand Prize, premiu al Comisiei Europene,precum și al Silver World Medal (2014) decernat de New York Festivals TV & Film Awards. Recent, este laureatul Superscrieri al edițiilor 2016 & 2017 și al Bronze World Medal (2018) al New York Festivals TV & Film Awards.

S-a alăturat echipei Recorder în ianuarie 2019, unde, împreună cu operatorul David Muntean, a investigat corupția asociată celui mai mare program de modernizare a satului românesc din ultimii 30 de ani.

Vezi investigația : https://recorder.ro/video-dumnezeul-achizitiilor/

Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism a fost lansat în 2015 pentru a promova și încuraja jurnalismul de investigație. Laureații anteriori ai premiului sunt Paul Radu (2018), Ovidiu Vanghele (2017), Emilia Șercan (2016) & Cătălin Tolontan (2015). Nominalizările sunt făcute de Active Watch, Centrul pentru Jurnalism Independent șiCentrul Român pentru Jurnalism de Investigație, laureații anteriori și reprezentanți ai Departamentelor | Facultăților de Jurnalism.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator