fbpx

 
 
29 Comentarii

geluflorea andreisuciu

Andrei Suciu, președintele Asociației T9, fost candidat la Primăria Turda și fost candidat al USR la alegerile parlamentare, a pierdut procesul cu jurnalistul Gelu Florea. Andrei Suciu solicitase instanței ca jurnalistul să-i dea 10.000 de euro daune, pe motiv că prin articolele sale nereale i-ar fi adus prejudicii. De asemenea, a mai solicitat ștergerea articolelor în care era menționat numele său și interzicerea de a se mai scrie ceva despre el.

Prin decizia Tribunalului Cluj, dată azi, i s-a respins în totalitate apelul formulat după ce Judecătoria Turda i-a dat dreptate jurnalistului Gelu Florea, respingând acțiunea înaintată de Andrei Suciu, care a menționat că ”în repetate rânduri mi-a încălcat dreptul la onoare, demnitate, publicând afirmații jignitoare și neconforme cu realitatea la adresa mea”, precizând că ceea ce publicase jurnalistul erau ”informații defăimătoare și ireale”.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de reclamantul Suciu Andrei împotriva Sentinţei civile nr. 629/2018 din 13.03.2018 pronunţată în dosar nr. 4428/328/2017 al Judecătoriei Turda pe care o menţine în totul. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 14.03.2019”, se menționează în soluția pe scurt dată în Dosarul 4428/328/2017, prin Hotărârea nr. 405/2019, dată de Tribunalul Cluj.

Citește și:

Cum a pierdut Andrei Suciu procesul de 10.000 de euro, cu jurnalistul Gelu Florea! Vezi mențiunile instanței, care a confirmat că Gelu Florea a spus numai adevărul!

În perioada anului 2017, când jurnalistul Gelu Florea a dat publicității mai multe materiale jurnalistice, în care a dezvăluit implicarea lui Andrei Suciu în protejarea neregulilor penale de la Zoo Turda, minciunile și falsul în acte publice făcute de acesta, dar și faptul că Daniel Doboș/Pierre Dassilu (membru marcant T9 și președinte USR Turda) a făcut circa 20 de ani de închisoare în Germania, după ce a ucis doi civili, premeditat și cu sânge rece, cei de la T9 au declanșat un adevărat linșaj public la adresa jurnalistului, acuzându-l că inventează subiecte și că e plătit pentru a publica aceste minciuni.

O parte dintre adepții lui Andrei Suciu și ai T9 au dat crezare acestor acuzații, însă procesul instrumentat de Andrei Suciu împotriva jurnalistului Gelu Florea a demonstrat că cele scrise de jurnalist erau și sunt informații reale.

Jurnalistul s-a reprezentat singur în instanță!

Jurnalistul Gelu Florea s-a reprezentat singur în instanță, împotriva celor doi avocați pe care i-a folosit Andrei Suciu, în încercarea de a câștiga procesul împotriva jurnalistului.

”După ce m-au terfelit în fel și chip pe internet, după ce au dus o adevărată campanie de linșaj public la adresa mea, ca jurnalist, după ce a depus copii după 18 articole susținând că am scris minciuni, iată că a sosit și MOMENTUL ADEVĂRULUI! E drept, au trecut aproape 2 ani de la momentul în care Andrei Suciu m-a dat în judecată, însă am spus întotdeauna că timpul lucrează în favoarea celor care spun adevărul și că minciunile sau acuzațiile nedrepte vor ieși, mai devreme sau mai târziu, la suprafață!

S-a folosit de doi avocați, a depus peste 100 de pagini listate cu articolele mele, susținând că sunt în totalitate neconforme cu adevărul și că nu reprezintă decât o campanie de discreditare din partea mea. Am demontat, punctual și cu probe, toate neadevărurile de care s-a folosit în instanță! Am ajuns până acolo încât, în apel, a contestat calitatea mea de jurnalist, a contestat activitatea legală desfășurată de TurdaNews, ca organ de media editat de Geflo Media SRL și a susținut că, de fapt, articolele mele nu erau despre o persoană publică (fost funcționar în Primăria Turda, fost candidat la Primăria Turda, fost cadidat din partea USR în Parlamentul României, președinte al Asociației T9), ci erau doar atacuri menite să discrediteze imaginea unui cetățean, a unei persoane private, acuzându-mă inclusiv că i-aș fi folosit fotografiile fără a avea acordul său!

Însă, tocmai de aceea gustul victoriei, al procesului câștigat definitiv, este mai dulce decât niciodată!

Mulțumesc Andrei Suciu! Fără această inițiativă a ta, ar fi rămas tot timpul impresia că poate nu am scris Adevărul, că poate eram plătit, că poate aveam interese să dezvălui unele lucruri! Tu m-ai ajutat să demonstrez turdenilor că scriu Adevărul!

Îți mulțumesc! Cred că ai demonstrat cine ești, cu adevărat!”, a spus jurnalistul Gelu Florea.

Andrei Suciu... ce ar fi să spui, măcar acum, ADEVĂRUL despre inventarul de la Zoo Turda?! Sau preferi să-l ascunzi în continuare și să-i protejezi pe cei care au făcut jaful?

Președintele Asociației T9, Andrei Suciu (foto dreapta), nu mai spune nimic despre jaful care a avut loc la Zoo Turda, deși are cunoștință despre mai multe date, având în vedere că a participat la un inventar direct care arăta amploarea neregulilor care s-au produs acolo și din cauza cărora lucrările au stagnat, deși investiția trebuia finalizată încă din 2012. Asta deși termenul ”de tăcere” invocat de el a expirat în aprilie 2018!

Dacă despre jaful de la Zoo Turda, unde au ”dispărut” între 1.800.000-3.000.000 de lei, nu mai spune nimic, în schimb și-a continuat ”războiul” cu jurnalistul care a dezvăluit neregulile de la Zoo Turda și care a prezentat public dovezi privind implicarea lui Andrei Suciu în ascunderea unor informații privind proporțiile neregulilor de acolo.

După ce l-a acționat în judecată pe jurnalistul Gelu Florea, cerându-i daune de 10.000 de euro, iar instanța i-a respins cererea, considerând că jurnalistul s-a bazat pe dovezi certe în articolele redactate de el, Andrei Suciu a decis să depună apel la decizia Judecătoriei Turda, pentru că nu putea candida la alegerile din 2020 cu un proces pierdut ”pe toată linia”. Pe lângă cei 10.000 de euro pe care i-a vrut de la jurnalist, pentru daune morale, Andrei Suciu a dorit și ca instanța să-l oblige pe jurnalistul Gelu Florea să nu mai scrie despre persoana sa în viitor. Însă, a pierdut și în apel!

În mod normal, Andrei Suciu nu mai are nicio scuză de a se mai ascunde de opinia publică, care are dreptul să știe despre ceea ce Andrei Suciu a refuzat să vorbească, respectiv despre datele inventarului la care a participat și care confirma proporțiile jafului de la Zoo Turda! Evident, organele de cercetare penală l-ar putea cita să dea și declarații în acest sens, având în vedere că a ascuns și a tăinuit informații de natură penală, favorizând astfel infractorul/infractorii (conform definiției din Codul Penal).

Citește și:

Andrei Suciu, curios să afle ce știe Primăria despre ”documentele dispărute” în legătură cu Zoo Turda!

LISTA CELOR 18 ARTICOLE reclamate de Andrei Suciu (președintele T9):

 1. T9 vrea răspuns pe OUG 13/2017, dar tace mâlc în privința neregulilor de la Parcul Zoo!
 2. T9 scoate artileria grea a minciunilor la atac! Așteptăm scuzele, dacă mai au o umbră de bun simț!
 3. Mitingul T9 de la Turda a adunat oameni cât pentru 1/7 din voturile pentru un mandat de consilier local (VIDEO)
 4. Cum se șterg urmele unui jaf din banul public? Iată cum!
 5. În loc să-și ceară scuze, după o mare MINCIUNĂ, T9/USR preferă să tacă!
 6. După ce au MINȚIT ordinar, cei de la T9 spun că ”Gelu Florea îi denigrează”! Chiar nu mai aveți pic de bun simț?!
 7. Andrei Suciu și T9/USR protejează jaful celor 18 miliarde din banul public! De ce oare?!
 8. Reacția șocantă a T9: Andrei Suciu a semnat un contract de confidențialitate, să nu spună nimic despre jaful de la Zoo!
 9. Au trecut 10 zile… Andrei Suciu încă nu a răspuns apelului lansat de T9: să facă publice informații despre jaful de la Zoo Turda!
 10. Andrei Suciu, FALS în acte publice și ÎNCĂLCAREA LEGII funcționarilor publici!
 11. CUTREMURĂTOR! T9 și Andrei Suciu, asociați cu un dublu criminal?!
 12. INCREDIBIL! T9, Andrei Suciu, USR și Doboș Nicolae-Daniel, nici o REACȚIE după dezvăluirile TurdaNews!
 13. Tupeu de politicieni: T9 ne amenință să ”ștergem” articolele în care dezvăluiam unele nereguli din asociație și ale președintelui T9, Andrei Suciu! Vor să fie ”curați”!
 14. Asociația T9: Drept la replică (este invocată secțiunea de comentarii)
 15. T9/USR atac MINCINOS la adresa TurdaNews, după dezvăluirile despre anii de pârnaie ai lui Daniel Doboș! Citește ADEVĂRUL!
 16. VIDEO – S-au lămurit lucrurile: Pe Andrei Suciu (T9) nu-l interesează să afle vinovații jafului de la Zoo Turda! De ce oare?!
 17. Andrei Suciu, fostul candidat la Primăria Turda, vrea 10.000 de euro de la Gelu Florea!
 18. Asociația T9 a demarat campania electorală mascată, pentru alegerile din 2020!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Jurnalist · 05:59 15.03.2019
  Stimate reporter....toata lumea din turda stie ca esti dus putin cu pluta ca sa nu spun rau intentionat! Noi nu am uitat ca ti ai batut joc mediatic acum multi ani de fosta "concubina" , de toti jurnalistii din turda! Acum ca ai castigat un proces mare scofala, dar tot ramai un om de nimic de linseaza mediatic pe toata lumea! Tu nu ai ce cauta in jurnalism, ar trebui sa fii inchis de mult la un spital de boli mintale! Se vede dealtefel dupa poza ce ras "smecher" ai dar nu e rasul tau. Ai facut mult rau la multa lume incepand cu ziaru 21 si improscand cu cuvinte pe toata lumea. Ar treui sa te retrgi intro chilie undeva departe de lume si sa te rogi la iertarea pacatelor tale ca sant multe
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Adrian · 09:23 15.03.2019
   Mare dreptate ai domnule . Stiu din surse sigure cine e asta Gelu Florea nu scriu aici sa zica ca e jignit de acele persoane . Sincer nici figura lui nu imi place dar asta e trebuie sa il "suportam" . Sper ca o sa imi aprobe comentariul (eu pe siteurile mele nu conditionez postarea comentariilor cu formulare ,validatoare )
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Gelu FLOREA · 09:34 15.03.2019
    Mai sigure ca Tribunalul Cluj?!
    Asta e... trebuie să ”suporți” adevărul!
    Formularele ”validatoare” sunt protecții pentru spam, asigurate de Google (uite, ai mai învățat ceva, pentru siteurile tale!).
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 09:01 15.03.2019
   Chiar așa rău te-a afectat procesul câștigat de mine?! Ghinion!
   Ce să fac?! Adevărul e dureros... Ca să nu mai suferi, ia-o pe calea adevărului și lasă minciunile deoparte!
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Adrian · 09:28 15.03.2019
    Gelule ma faci sa rad lol Eu propun asa ai curajul sa efectuezi testului poligraf sa arati lumii daca esti cu adevarul sau minciuna ?
    • Acest comentariu este nepublicat.
     Gelu FLOREA · 09:32 15.03.2019
     Desigur! Mergem împreună și facem ce test vrei! Dacă dorești, putem dialoga în direct, live video, față-n față! Sper să ai ”curajul”...
     • Acest comentariu este nepublicat.
      Adrian · 10:01 15.03.2019
      Eu nu sunt cine crezi tu nu dau doi bani pe politicieni si jurnalisti stiu realitatea bine dar nu imi place ,mi se pare inadmisibil e chiar impotriva naturii umane a omenirii sa va folositi de porcariile astea si sa va distrugeti unii pe altii . Tu chiar crezi ca lumea ,oamenii de rand care se chinuie sa isi asigure traiul agreaza asta si bataliile astea aiurea dintre voi . Eu iti zic din cunostinta de cauza ca doar figurantii(ele) fara educatie care lenevesc toata ziua dau "like" cand tu sau nu stiu cine "castiga" sau se da in spectacol . Inteleg pe astia negriciosi ,pe infractori ,interlopi ca ataca si distrug sa poata trai cum vor dar tu cu educatia care pretinzi ca o ai de ce ?
      • Acest comentariu este nepublicat.
       Gelu FLOREA · 10:05 15.03.2019
       1. Nu am ”crezut” nimic în privința identității tale... Ești un anonim!
       2. Dacă domnul m-a dat în judecată, susținând niște neadevăruri, trebuia să nu mă ”lupt” și să pierd, că nu-ți convin ție sau altcuiva ”bătăliile”?!
       3. Eu nu ”atac”! Sunt jurnalist și scriu. E adevărat, de multe ori, acest adevăr supără foarte tare! În cazul de față, subiectul era jaful de la Zoo Turda! Ai vrea să tac?! Crezi că turdenii vor să se ”îngroape” acest jaf și banii lor care au ajuns prin nite buzunare?! Mă îndoiesc...
       Sper să le transmiți același mesaj și celorlalți, care au vrut să mă ”distrugă” pe mine...
       • Acest comentariu este nepublicat.
        Ani · 19:11 18.03.2019
        Daca vreti sa aflati adevarul si Andrei Suciu nu vrea sa va raspunda de ce nu intrebati ceilalti semnatari ai procesului verbal(ma refer la ZOO Turda)? Unii dintre ei lucreaza si acum in primarie. Daca ii intrebati si scrieti un articol cu raspunsurile lor ne veti convinge ca doriti cu adevarat sa stiti adevarul(cel putin pe mine ma veti convinge).
       • Acest comentariu este nepublicat.
        Adrian · 10:26 15.03.2019
        Daca ti-as da identitatea adevarata ai vedea ca sunt foarte cunoscut in Turda cel putin pentru procurori ,politie si judecatorie . Si sa iti zic ceva daca vrei sa faci dreptate sa se restitue toti banii furati de nu stiu ce indivizi sa schimbi profesia spre cea de procuror asa nu dai gres . Transmitele tu mesajul din partea mea poti specifica ca eu i l-am trimis .
        • Acest comentariu este nepublicat.
         Gelu FLOREA · 10:33 15.03.2019
         Când nu ai nimic de ascuns sau nu ți-e rușine de tine, îți asumi identitatea fără nicio problemă (cum fac eu). Dar... e decizia ta!
         Am ales să fiu jurnalist... Poate putem să fiu procuror, judecător sau avocat (mi-au spus unele persoane mai de mult că am calități pentru astfel de meserii), dar am ales să fiu jurnalist... Și nu regret!
         • Acest comentariu este nepublicat.
          Adrian · 10:58 15.03.2019
          Nu e destul Adrian aici ? Sincer nici nu vreau sa ma stie nimeni in afara de Dumnezeu si partenera de viata . Daca vrei ca am timp pana in data de 20 martie sa iti arat tie personal cine sunt .
          • Acest comentariu este nepublicat.
           Gelu FLOREA · 11:02 15.03.2019
           Ți-am spus doar că nu am nicio problemă să-mi asum propria identitate...
           Nu mă interesează în mod special identitatea ta...
           • Acest comentariu este nepublicat.
            Adrian · 13:43 15.03.2019
            Mi-am propus să fac un comentariu lung dar o să îl fac scurt . Țin să te contrazic în legătură cu citez " Nu mă interesează în mod special identitatea ta... " deoarece într-un comentariu anterior m-ai invitat/provocat la o dezbatere care prin urmare o să dezvăluie automat identitatea mea . Nu o să am nici o discuție cu tine deși din anumite motive chiar am dorit asta . Am multe nelămuriri în legătură cu activitatea ta publică și nu îmi dau seama cum reușești tu în zona Turzii să ai atâtea colaborări , să fii căutat ,să primești atâtea cereri de publicitate pe paginile tale ținând cont că sunt multe alte publicații media care au cam același volum de articole dar nu sunt așa de faimoase și profitabile . Nu dau nume dar există un site care îl ador e structurat exact pe placul meu și acolo prefer să mă uit când am chef să văd ultimele știri . La aceste nelămuriri voi cerceta personal și o să aflu din surse sigure obiective adevărul .
            • Acest comentariu este nepublicat.
             Gelu FLOREA · 14:46 15.03.2019
             Am spus clar că nu mă interesează identitatea ta! Însă, în cazul unei dezbateri față-n față, este evident că trebuie să-ți asumi identitatea, fie că-ți place sau nu!
             Referitor la faptul că ”nu reușești” să înțelegi succesul TurdaNews, pot să-ți spun doar că sunt foarte multe motive care stau la baza acestui succes, începând cu audiența foarte mare (mai mare decât a celorlalte siteuri locale la un loc) și continuând cu multe altele...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Adrian · 10:11 15.03.2019
  Mai gelule judecatorii aia sunt oameni ca noi si sa iti zic ceva eu personal am fost trimis in judecata din cauza a 3 mincinosi dar degeaba i-am zis la judecator ca nu sunt vinovat,inca tot inculpat sunt asa ca cel putin pe mine nu ma lua cu judecatorii si tribunale . Da corect google le-a facut dar eu nu le-as pune niciodata ca nu mie frica ca intra n utilizatori sa faca nu stiu ce pe siteuri administrate de mine . Sincer pe mine ma incetinesc si ma irita "obstacolele" astea .
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 10:17 15.03.2019
   Într-o instanță, contează ceea ce poți să probezi! Eu am probat că ceea ce am scris era real! Poate, tu nu ai făcut același lucru... iar cei care te-au dat în judecată au prezentat probe. Instanța judecă pe probe, nu pe ceea ce susții! Nu e primul proces pe care-l câștig, reprezentându-mă singur... Am câștigat foarte multe...
   Este problema ta ce ai face... Nu mi-e ”frică” de comentarii (după cum poți constata singur, poți comenta fără nicio problemă), ci de ”roboții” care pot umple secțiunea de comentarii (în caz că nu știai, există așa ceva)... De aceea se pune protecție anti-spam.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Adrian · 10:42 15.03.2019
  Stiu ca iti place sa mergi la judecatorii si mie la fel imi place in salile de judecata acolo e cald si bine cand tu esti doar oaspete dar cand esti parte intrun dosar apar problemele . Si eu pot zice ca ma reprezint singur degeaba am avocat ca eu personal am depus cereri de probatiune si inscrisuri . Si iti zic ceva sa te lamuresc in legatura cu indoielile fata de actiunile mele e greu sa probezi cand ai 2 politisti mincinosi si un alt individ care au intimidat martori sa nu declare adevarul . Stiu ca exista indivizi care ataca servere si creaza mari probleme dar eu nu vreau sa folosesc google captcha ca nu imi place lol
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 10:47 15.03.2019
   1. Nu-mi place să merg la judecătorii. Mă duc de ”nevoie”, doar...
   2. A te reprezenta singur înseamnă să nu ai avocat...
   3. Nimic nu e greu de probat, dacă știi cum și dacă ai probe în acest sens...
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Adrian · 11:28 15.03.2019
  Pai asta se intelege din laudele tale cum ca te stii reprrezenta singur si ca ti se da castig de cauza in orice dosar . Punctul 2 de acord in parte deoarece cu avocatii facuti cadou de ministerul justitiei esti ca si singur nu prea isi dau interesul sa te "apere" . Stiu https://legeaz.net/noul-cod-procedura-penala-ncpp/art-100 dar problema e ca alin, 4 ma dezavantajeaza . In concluzie Gelule sunt eu si multe alte persoane la mana unor fiinte puse de conducerea statului care au drept sa comande pe vietile noastre in conditiile legii sa ne faca mai mult rau decat bine . Ce te avantajeaza e ca majoritatea dosarelor tale au fost de natura civila
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 11:39 15.03.2019
   1. Nu m-am lăudat. Era o informație. E văzută ca ”laudă” doar de către... invidioși! Informația doar confirmă faptul că, deși mă repărezint singur, iar partea adevrsă are avocați, câștig pentru că... adevărul este evident!
   2. M-am reprezentat singur și în procese penale, pe vremea când calomnia sau insulta erau prevăzute de Codul Penal și exista inclusiv posibilitatea să faci închisoare (fac presă din 1996, am prins și vremuri de acest gen). Diferența e că atunci, profitând de faptul că sunt procese penale, mi se solicitau daune de sute de mii de euro sau chiar 1.000.000 de euro (am avut și un astfel de caz), iar cel care le cerea nu trebuie să plătească nicio taxă. Acum, în procesele civile, se plătește o taxă modică, în funcție de suma solicitată, dar măcar se plătește! Din acest motiv, mi se cer sume în jurul valorii de 10.000 de euro...
   3. Nu sunt deloc ”avantajat”, în condițiile în care poți depune 108 pagini listate (cazul Andrei Suciu), fără să indici concret ce anume nu este adevărat. Mi-am sacrificat ore bune pentru a demonta, pagină cu pagină, toate acuzațiile, prezentând probe și explicații.
   4. Am fost și eu în situații de a fi nedreptățit (din diverse motive), dar am știu să mă apăr și atunci... Sunt genul care nu cedez și care găsește soluții în orice situație!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Redactor · 11:47 16.03.2019
  Mare atentie cu G. Florea! Imi aduc aminte cand lam vazut la un eveniment, tinea camera de filmat pornita in mana,jos , ca si cum nu o folosea! Si te filmeaza in tacere...E un om fara scrupule,pe cine poate il manjeste cu noroi doar sa aiba un articol! Toti jurnalistii turdeni il ocolsesc pentru ca a avut treaba cutoti!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  tudean · 06:18 19.03.2019
  Eu am tot respectul pentru domnul Gelu Florea! E singurul ziarist din zona care cauta adevarul! Spre exemplu nu stiam ca ziarul 21 a avut atatea probleme.... respectiv ca sergiu jucan detine ziarul in acte.Spor in tot ce faceti domnule Gelu Florea!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Calator · 10:05 21.03.2019
  E singurul ziarist din Turda care cauta adevarul cand nu e incomod acest adevar pentru PSD (PCR).
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 11:02 21.03.2019
   Distractivă părerea ta... Din păcate pentru tine, se bazează doar pe niște păreri personale, care nu au nicio legătură cu realitatea...
   Pe TurdaNews vei regăsi multe articole cu ”adevăruri incomode” cu referire la persoane din tot spectrul politic. Multe scrise de mine.
   Așa că... dormi liniștit... Sau du-te să-ți dea ”băieții deștepți” banii pentru că ți-ai făcut treaba și ai pus comentariul...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate