fbpx

Scrie un comentariu

audiente saptamana

De circa o săptămână, audiențele siteurilor de știri din zona Turzii s-au prăbușit, majoritatea ajungând la un număr de vizitatori unici infim. Cu o singură excepție: TurdaNews! Siteul TurdaNews continuă să aibă câteva mii de vizitatori unici pe zi, în timp ce alte siteuri locale nu ajung la bariera de 1000 de unici/zi, având audiențe de circa 10 ori mai mici decât siteul nostru.

 

”Problemele” au început din data de 12 februarie 2019. De la acea dată, niciun site local de știri nu a mai ajuns la 1.000 de vizitatori unici pe zi, cu excepția TurdaNews. Cel mai mare număr de vizitatori unici obținut de celelalte siteuri, după data de 12 februarie 2019, a fost atins de siteul inTurda, care a ajuns la 959 de vizitatori unici înregistrați în data de 14 februarie 2019. În aceeai zi, TurdaNews a avut 7.294 vizitatori unici!

Situația este similară și în ceea ce privește vizitatorii unici timp de o săptămână (11-17 februarie 2019). Dacă TurdaNews a avut 32.383 vizitatori unici în ultima săptămână, celelalte siteuri nu au depășit 5.000 de ”unici” în aceeași perioadă: RefleqtMedia - 4.805 (acoperire pe 3 județe), inTurda - 4.419, Ziarul 21 - 3.911, AgoraMedia - 1.948, InfoArieș - 1.255, TurdaInfo - 1.210 etc.

Nu este exclus ca situația să aibă legătură și cu unele modificări de algoritmi din partea Facebook. Dezvoltarea multor siteuri locale s-a bazat exclusiv pe rețeaua de socializare, respectiv prin atragerea de cititori prin intermediul linkurilor de articole distribuite pe Facebook.

Citește și:

Facebook schimbă regulile! Vor fi afectate siteurile de știri?!

Ovidiu Bucur, de la RefleqtMedia, a denunțat Trafic.ro, susținând că datele nu mai sunt corecte.

TurdaNews a contactat societatea care administrează siteul Trafic.ro și a solicitat unele lămuriri. ”În cursul zilei de 11 februarie a fost înlocuit certificatul SSL deoarece expirase. De le 12 totul a revenit la normal. Nu stiu de existența altor probleme”, au transmis cei de la Trafic.ro. Totuși, la solicitarea TurdaNews, cei de la Trafic.ro au promis că vor supraveghea unele procese care au loc în cadrul activității de măsurare a audiențelor, pentru a elimina orice dubiu (înregistrare corectă intrări de pe Facebook, înregistrare corectă în cazul siteurilor cu certificat de securitate https vs cele fără certificat - http etc).

Citește și:

Datele de audiență ale lunii IANUARIE 2019: Câte persoane citesc siteurile locale de știri?

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator