fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Decizia Companiei de Apă Arieș și a Primăriei Turda, de a încheia contracte financiare cu organele de media locale în funcție de audiență (o premieră locală, după ani de zile în care s-au utilizat criterii dubioase), pornind de la rezultatele audiențelor înregistrate în luna martie 2017, au dus la o transparentizare nemaiîntâlnită în ceea ce privește datele de audiență ale siteurilor de știri locale.

Dacă până la începutul lunii februarie 2017, doar 4 siteuri aveau date publice privind audiența online (zilnică, săptămânală sau lunară), în acest moment nu mai puțin de 10 siteuri de știri locale oferă date publice privind numărul vizitatorilor unici!

Anunțul a generat și unele ”reacții” mai ciudate în rândul unor siteuri. De exemplu, Ziar 15 Minute și-a ”umflat” mult audiența provenind din Turda, în special în prima parte a lunii, renunțând apoi la această practică și revenind cu date reale. Un alt site cu un trafic mult ”supradimensionat” este inTurda, care a folosit o șmecherie, bazându-se pe un articol despre modul în care hernia de disc se poate trata în 20 de minute, fără nici o legătură cu zona Turzii, pe care apoi l-au promovat la mod național. Traficul (audiența) a crescut spectaculos, însă numărul de cititori din zona Turzii s-a diluat complet, ajungând la valori de 3-4% din numărul total de cititori.

Rămâne de văzut dacă ”păcăleala” va fi aplicată și în cursul lunii martie și dacă CAA și Primăria Turda va ține cont (sau nu) de astfel de date (trebuie precizat că încă nu s-a publicat caietul de sarcini, unde se va face referire directă la modul în care se va calcula traficul, existând indicii că se va ține cont doar de cititorii din Turda și/sau Câmpia Turzii, în mod exclusiv.

Dar iată cum arată topul local al siteurilor de știri, conform numărului de cititori locali, înregistrați în ultima zi a lunii februarie 2017 (sursa: trafic.ro):

TURDA

1. TurdaNews.net - 2.390 cititori

2. inTurda.ro - 412 cititori

3. Ziar15Minute.net - 316 cititori

4. TurdaInfo.ro - 313 cititori

5. Ziarul21.ro - 227 cititori

6. AgoraMedia.ro - 108 cititori

7. InfoArieș.ro - 90 cititori

8. ActualitateaDeArieș.ro - 56 cititori

9. TurdaLive.ro - 55 cititori

10. TurdaManifest.ro - 2 cititori

Concluzie: Toate celelalte siteuri, la un loc, ajung doar la 66% din audiența înregistrată de TurdaNews pentru Turda (fără a ține cont de faptul că, foarte probabil, există cititori comuni).

CÂMPIA TURZII

1. TurdaNews.net - 908 cititori

2. Ziar15Minute.net - 326 cititori

3. Ziarul21.ro - 154 cititori

4. inTurda.ro - 108 cititori

5. TurdaInfo.ro - 49 cititori

6. AgoraMedia - 17 cititori

7. InfoAries.ro - 17 cititori

8. TurdaLive.ro - 14 cititori

9. ActualitateaDeArieș.ro - 10 cititori

10. TurdaManifest - 1 cititor

Concluzie: Toate celelalte siteuri, la un loc, ajung doar la 76% din audiența înregistrată de TurdaNews pentru Câmpia Turzii (fără a ține cont de faptul că, foarte probabil, există cititori comuni).

În cursul lunii februarie 2017, TurdaNews a avut un total de 99.238 cititori unici, 21.798 fiind din Turda, iar 7.676 din Câmpia Turzii.

Vă reamintim că siteul de știri TurdaNews este singurul înscris la BRAT/SATI, asociație care asigură monitorizarea audiențelor online, singura recunoscută în domeniu, demonstrând astfel standardele profesionale pe care dorim să le respectăm.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate