fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Siteul Ziar15Minute.net recurge la fraudarea datelor de audiență de pe trafic.ro, folosind metode neconforme cu monitorizarea reală a audienței și cu respectarea unor principii corecte privind aceste date. Anunțăm pe această cale că, în condițiile în care va continua aceste practici, Ovidiu Bucur este pasibil de o cercetare penală, pentru folosirea unor date false de audiență, dacă aceste date vor sta sau stau la baza vreunui contract încheiat cu o terță entitate.

 

Nu este prima dată când Ovidiu Bucur recurge la astfel de metode hoțești. Se pare că nu se poate detașa de aceste metode care vizează deprinderi similare înșelăciunii și furtului.

Citește și:

Din acest motiv, anunțăm public că vom depune o sesizare penală împotriva sa și a societății pe care o conduce, care utilizează datele false de audiență, în cazul în care nu va înceta. Probele sunt foarte ușor de obținut, mai ales în cazul unei cercetări penale.

Noi vă oferim exemplul de azi, când între orele 9.00-13.00, Ovidiu Bucur a fraudat masiv datele de audiență. Între aceste ore apare o creștere impresionantă a traficului, din ”senin”, fără nici o legătură cu eventuale materiale jurnalistice care ar fi putut determina un asemenea interes (în cursul dimineții a publicat un singur articol-comunicat, pe pagina de Facebook a Ziar 15 Minute).

Însă, furtul la care recurge nu poate acoperi toate datele pe care Trafic.ro le oferă despre traficul său. Astfel, în momentul în care fraudează datele reale, numărul de cititori care îi apar din Turda (foarte probabil chiar de la IP-ul său), apare distorsionat de mare, comparativ cu oprice alt site local din România. Astfel, azi a ajuns (până acum) să aibă un număr de 88,69% cititori din Turda, în condițiile în care siteul nostru, de exemplu, care este bine targetat pe zona Turda-Câmpia Turzii, are circa 41% trafic din cele două localități, împreună!

Vom pune toate datele tehnice la dispoziția organelor de urmărire penală, în cazul în care Ovidiu Bucur și SC Jurnal Concept SRL nu se vor detașa de astfel de practici hoțești. În acest caz, facem apel la toate societățile comerciale, la toate instituțiile și la toți potențialii clienți de publicitate, cărora li s-au prezentat date de audiență de la Ziar 15 Minute, date care sunt fraudate, cu scopul de a face lumină în acest caz de fraudă și să nu se mai lase păcăliți de astfel de practici!

Suntem deschiși pentru o concurență onestă, dar practicile acestea hoțești, cu scopul de a înșela, trebuie să înceteze!

Tocmai pentru a ne detașa de astfel de practici incorecte, care se bazează pe unele scăpări ale mecanismelor obișnuite de motitorizare a audienței, TurdaNews este singurul site din zonă a cărui audiență este monitorizată/auditată de BRAT/SATI (vezi AICI), singurul organism recunoscut oficial de industria de publicitate, în România.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate