fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Postul local de televiziune Turda TV, care emite în rețeaua UPC și este condus de Aurel Șandru, a pierdut un proces pe drepturi de proprietate intelectuală, intentat de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, la Tribunalul București. Trebuie să plătească peste 27.500 de lei!

”Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 17.385 lei (TVA inclus), remuneraţie aferentă perioadei septembrie 2013-30.09.2016.

Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 10.222,59 lei, penalităţi aferente remuneraţiei, calculate până la data de 05.12.2016, precum şi în continuare, până la data plăţii efective a remuneraţiei datorate.

Obligă pârâta să predea reclamantei listele cuprinzând fonogramele de comerţ şi reproduceri ale acestora radiodifuzate începând cu luna septembrie şi până în prezent, conform modelelor de playlist reglementate de metodologiile în vigoare.

Ia act că reclamanta va solicita cheltuielile de judecată pe caleseparată.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.”, se precizează în sentința Tribunalului București, dată în Dosarul 32147/3/2016.

Cel mai probabil, este vorba despre folosirea fără drept a unor pasaje muzicale.

Pentru utilizarea directă sau indirectă a fonogramelor/ videogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora prin radiodifuzare, organismele de televiziune au obligaţia să plătească o remuneraţie unică şi echitabilă Uniunii Producătorilor de Fonograme din România, în acest sens având obligaţia legală de a solicita şi obţine licenţă neexclusivă.

Obligativitatea de a solicita licenţă revine utilizatorului, înainte de utilizarea fonogramelor.

Licenţa UPFR are valabilitate de 1 an cu posibilitate de prelungire, în condiţiile achitării remuneraţiei prevăzute de Metodologia în vigoare.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate