fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

TurdaNews a conceput cel mai mare proiect civic de media, care a existat până acum la nivel local, care va implica, alături de siteul nostru de știri, cetățenii Turzii, reprezentanții administrației locale, reprezentanții societății civile, reprezentanții partidelor politice, consilieri locali etc. Practic, TurdaNews va porni de la identificarea problemelor reale ale cetățenilor, iar apoi se va implica activ în rezolvarea acestora, urmărind pas cu pas ceea ce se face și cum se face!

 

Faza 1: Identificarea problemelor, transmise de cetățeni. Ne puteți semnala cele mai importante probleme cu care se confruntă municipiul Turda și pe care vă doriți să fie rezolvate, prin intermediul unui comentariu la finalul acestui articol.

Posibile probleme importante pe care le doriți a fi rezolvate: asfaltarea străzilor din Turda, libertatea mass media, reducerea/majorarea sumelor alocate pentru ajutoare sociale, problema locuințelor sociale/ANL/din patrimoniul statului, transparența administrației locale, transportul în comun, sprijinirea/nesprijinirea activității sportive, curățenia/salubrizarea orașului, problema locurilor de muncă sau orice altă problemă pe care o considerați dvs...

Faza 2: Pe baza problemelor transmise de cititori, vom iniția un sondaj de opinie, pe siteul nostru de știri (sau pe Facebook), prin intermediul căruia vom identifica principalele 3 probleme.

Faza 3: După ce s-au identificat cele mai stringente probleme, așa cum au rezultat din opțiunea turdenilor,vom face o scurtă trecere în revistă a lor, cu câteva informații preliminare (practic, vom prezenta problema identificată de turdeni și ce doresc ei).

Faza 4: Vom solicita informații oficiale de la instituțiile/societățile/autoritățile care ne pot oferi informații detaliate cu legătură la problema semnalată. Practic, pe lângă prezentarea problemelor cetățenilor și solicitarea unor informații de la cei care le dețin, în domeniul problemei sesizate, vom face o informare a cetățenilor privind detaliile acelei probleme, pentru o cât mai bună înțelegere a ei și a eventualelor cauze ale problemei. Considerăm că este foarte important ca să existe un flux informațional, între cetățeni și decidenți, în ceea ce privește informațiile legate de problemele sesizate.

Faza 5: Vom solicita implicarea tuturor factorilor care sunt interesați de problema cetățenilor, indiferent că e vorba de reprezentanții autorității locale, ai unor eventuale societăți comerciale, ai partidelor politice, ai societății civile, ai Consiliului Local sau chiar ai mass media locale. Astfel, cetățenii vor putea să constate cine sunt interesați de problema sesizată de ei și cine nu sunt interesați. Noi nu vom trage concluzii în acest sens, doar vom prezenta fapte și atitudini concrete, lăsând la latitudinea cetățenilor să tragă propriile concluzii.

Faza 6: Vom creiona soluții și variante de rezolvare a problemei identificate de cetățeni. Vom prezenta aceste soluții/variante celor care au puterea de decizie în rezolvarea problemei sesizate de cetățeni. Vom monitoriza atent rezolvarea concretăa problemei sesizate și vom prezenta constant informații publice privind demersurile și măsurile concrete care s-au luat pentru rezolvarea problemei sesizate.

În mare, cam acesta este proiectul de media pe care l-am conceput, în încercarea de a identifica problemele majore ale comunității și apoi de a contribui activ la rezolvarea lor. Evident, acceptăm orice alte propuneri care ar putea contribui la perfecționarea sistemului gândit de noi.

De exemplu, în cazul problemei X (oricare ar fi, în urm deciziei dvs), vom realiza o documentare serioasă pe acea problemă, vom asigura un flux informațional între decident și cetățean, vom căuta soluții de rezolvare a ei și apoi vom prezenta acele soluții care să conducă la rezolvarea problemei, monitorizând apoi îndeaproape pașii care se fac pentru rezolvarea concretă a problemei, inclusiv în ceea ce privește politica de creionare a bugetului local de investiții.

Așadar, așteptăm propuneri pentru ceea ce ați identificat dvs ca fiind probleme ale comunității, care ați dori să fie rezolvate cu prioritate și pe care le considerați importante. Comentariile le puteți pune mai jos, în secțiunea rezervată dialogului....

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate