fbpx

2 Comentarii

Săptămânalul Ziarul 21 şi-a schimbat din nou proprietarul, în primăvara acestui an, deşi nu s-a făcut un anunţ oficial în acest sens. Publicaţia îşi schimbase proprietarul în septembrie 2008, când fosta societate (Optima Press SRL, asociat unic: Lia Durlan) a intrat în atenţia organelor fiscale, pentru o evaziune estimată la peste 9,3 miliarde de lei vechi.

 

Atunci, Lia Durlan a transferat ilegal toată activitatea pe societatea 21 Press SRL, nou înfiinţată, unde asociat unic era ginerele ei, Remus Pop.

 

SC Optima Press SRL a intrat în faliment, iar Lia Durlan a fost acuzată ulterior că este responsabilă de faliment şi de faptul că a încercat să fenteze Statul cu miliarde de lei vechi. În acest caz, conform legislaţiei în vigoare, orice tranzacţie care viza transferul unor bunuri ale societăţii Optima Press SRL putea fi anulată, fiind vorba, de fapt, de o modalitate de a-şi feri activele deţinute de sechestrul Fiscului şi apoi de valorificarea lor, pentru acoperirea datoriilor. Lia Durlan şi-a dat seama de acest lucru la începutul anului, iar de aici a rezultat un nou transfer al săptămânalului Ziarul 21. De această dată, de pe firma ginerelui, pe firma nou înfiinţată de un angajat, respectiv de directorul de Publicitate, Sergiu Constantin Jucan (foto, profil mare). Acesta figurează asociat unic şi administrator al societăţii Toda Press SRL, iar Lia Durlan sau membrii familiei nu mai au nici o legătură cu Ziarul 21. Oficial, pentru că... şi sediul noii firme este tot la Lia Durlan acasă, adică pe strada 22 Decembrie 1989 nr. 44.

 

Primele schimbări au apărut în... căsuţa redacţională, în luna martie 2010. La vremea respectivă, TurdaNews a sesizat schimbările, dar nu se ştiau exact motivele. Însă, problemele se agravează şi mai mult, în acest cerc vicios, care vizează acţiuni de evaziune fiscală, intrând acum şi noul patron al Ziarului 21. Conform informaţiilor TurdaNews, în acest moment se foloseşte ilegal sigla/marca Ziarul 21 şi domeniul de internet, care aparţine societăţii Optima Press SRL.

 

Vă reamintim că Lia Durlan este acuzată de falimentarea deliberată a propriei societăţi (Optima Press SRL), de evaziune fiscală şi de înşelăciune şi fals în înscrisuri. Ea mai are o condamnare penală la 5 luni de închisoare, cu suspendare, din anul 2008.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    aurel · 13:23 16.04.2019
    Mai citeste cineva ziaru 21? Nu cred! Turdanews ofera cele mai bune stiri! Multumim!
  • Acest comentariu este nepublicat.
    alin · 06:23 13.04.2019
    Nu stiam ca sergiu jucan e patronul ziarului 21. Ce chestie si eram prieteni de atatia ani si nu mi- a spus nimic! Noroc cu publicatia dumneavoastra ca aflam multe lucruri despre oameni.Multumim!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator