fbpx

Scrie un comentariu

Anul şcolar 2014/2015 aduce reînfiinţarea şcolilor profesionale, după ce Ministerul educaţiei a decis să reînfiinţeze aceste clase de pregătire profesională, cu durata de 3 ani.

La Colegiul Tehnic va fi înfiinţată o clasă de 28 de elevi, absolvenţi ai celor 8 clase, care se vor specializa în meseria de mecanic auto. O astfel de clasă, cu aceeaşi specializare, există şi la nivelul clasei a X-a, în prezent.

La Colegiul Tehnic "Dr. Ioan Raţiu" va exista tot o clasă cu 28 de locuri, elevii specializându-se în domeniul serviciilor, respectiv chelner, ospătar sau vânzător alimentaţie publică.

O altă clasă, tot de 28 de locuri, este prevăzută la Colegiul "Emil Negruţiu", unde specializarea va fi de brutar-patiser.

Firmele interesate de efectuarea practicii vor oferi elevilor condiţiile necesare efectuării acesteia, dar şi burse lunare de câte 200 de lei.

În perioada 7-11 aprilie, unităţile de învăţământ care vor deţine clase la şcoala profesională, vor organiza "Săptămâna meseriilor", în cadrul căreia cei interesaţi pot afla informaţii suplimentare despre învăţământul profesional şi avantajele acestuia.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate