fbpx

Scrie un comentariu

Anul şcolar 2014/2015 aduce reînfiinţarea şcolilor profesionale, după ce Ministerul educaţiei a decis să reînfiinţeze aceste clase de pregătire profesională, cu durata de 3 ani.

La Colegiul Tehnic va fi înfiinţată o clasă de 28 de elevi, absolvenţi ai celor 8 clase, care se vor specializa în meseria de mecanic auto. O astfel de clasă, cu aceeaşi specializare, există şi la nivelul clasei a X-a, în prezent.

La Colegiul Tehnic "Dr. Ioan Raţiu" va exista tot o clasă cu 28 de locuri, elevii specializându-se în domeniul serviciilor, respectiv chelner, ospătar sau vânzător alimentaţie publică.

O altă clasă, tot de 28 de locuri, este prevăzută la Colegiul "Emil Negruţiu", unde specializarea va fi de brutar-patiser.

Firmele interesate de efectuarea practicii vor oferi elevilor condiţiile necesare efectuării acesteia, dar şi burse lunare de câte 200 de lei.

În perioada 7-11 aprilie, unităţile de învăţământ care vor deţine clase la şcoala profesională, vor organiza "Săptămâna meseriilor", în cadrul căreia cei interesaţi pot afla informaţii suplimentare despre învăţământul profesional şi avantajele acestuia.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator